Teknoloji

Realme V5 5G deneyimini uygun fiyat karşılığında sunacak

realme v5 5g 7

Realme V5 bir süredir devam eden paylaşımların ardından sonunda resmen gözler önüne çıktı. Akıllı telefon, Realme’nin yeni V serisinin ilk üyesi olma özelliğini taşıyor. Buna ek olarak; V5, 5G deneyimini en uygun fiyatla sunan telefonlardan biri olarak da dikkat çekiyor.

Realme V5’in kalbinde MediaTek’in Dimensity 720 işlemcisi bulunuyor. 7nm mimarisiyle üretilen bu sekiz çekirdekli işlemciye 6 veya 8 GB RAM eşlik ediyor. 128 GB dahili depolama alanı ise microSD kart desteğiyle büyütülebiliyor.

Akıllı telefon dörtlü bir arka kamera sistemine sahip. 48 megapiksel çözünürlüklü sensör ana kamera görevini üstleniyor. 119 derece görüş açısına sahip 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera ile makro ve derinlik sensörleri sistemi tamamlıyor.

Telefonun önünde ise 6.5 inç büyüklüğünde bir LCD ekran bulunuyor. Bu ekran 20:9 görüntü oranına ve 90Hz yenileme hızına sahip. Dokunma örnekleme hızı 180Hz olan bu ekranın sol üst köşesindeki delik ise 16 megapiksel çözünürlüklü kameraya ev sahipliği yapıyor. Telefonun parmak izi tarayıcısı ise kenarındaki güç butonuna yerleştirilmiş.

Realme V5’e ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 5000 mAh kapasiteli pili sağlıyor. USB-C girişi üzerinden doldurulan bu pil, 30W hızlı şarj desteğine de sahip. Realme, telefonun pilinin 65 dakika içinde tamamen doldurulabileceğini ve bu süreçte ekranın tam parlaklıkta kullanılabileceğini belirtiyor.

realme v5

Akıllı telefon, 6GHz altı 5G şebekelerini destekliyor ve hem SA hem de NSA şebekelerde çalışabiliyor. Smart 5G isimli özellik sayesinde telefon pil ömrünü korumak ve pürüzsüz bir çevrimiçi deneyim sağlamak adına 5G ve LTE bağlantıları arasında otomatik olarak geçiş yapabiliyor.

Realme V5 için ne kadar ödemek gerekecek?

Dolby Atmos sertifikası bulunan telefonda yüksek çözünürlüklü ses deneyimi vadediliyor. Akıllı telefon için mavi, yeşil ve gümüş olmak üzere üç renk seçeneği sunuluyor. Gümüş renkli modelde arka panelde büyük bir “realme” yazısı yer alıyor.

Realme V5, daha önce de belirttiğimiz gibi, 5G deneyimini oldukça uygun bir fiyat karşılığında sunacak. Telefonun 6 GB versiyonu Çin’de 1499 yuan (1497 TL) karşılığında satılacak. 8 GB versiyon içinse 1899 yuan (1897 TL) ödemek gerekecek. Ön siparişe çıkan telefonun sevkiyatları da 7 Ağustos itibarıyla başlayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER