Teknoloji

Realme’nin yeni telefonunun adı belli oldu

realme v5

Realme’nin yeni bir akıllı telefon serisi sunmaya hazırlandığı geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmıştı. Bu serinin V adını taşıyacağı ve serinin ilk telefonunun da Realme V5 olacağı bilgisi de fazla zaman geçmeden resmiyet kazandı.

Realme V5’in Weibo’da paylaşılan görselleri, telefonun tasarımına dair önemli detayları da gözler önüne seriyor. Akıllı telefonun arkasında dikdörtgen şeklinde bir kamera modülünün yer aldığı ve ön kamerasının da ekranın sol üst köşesindeki deliğe yerleştirildiği görülüyor. Dikdörtgen kamera modülünde L şeklinde sıralanmış dört kamera sensörü bulunuyor. Bu tasarımın Realme adına bir ilk olduğunu belirtmekte fayda var.

Realme V5’in arka kameralarına LED flaş eşlik ediyor. Ana kamera çözünürlüğünün 48 megapiksel olduğu yapılan paylaşımda fark edilen unsurlar arasında bulunuyor. Mat camla kaplı gibi görünen arka paneldeki büyük Realme yazısı da, doğal olarak, göze çarpıyor.

realme v5

Realme V5’in parmak izi tarayıcısının telefonun sağ kenardaki güç butonuna entegre edildiği görülüyor. Ses kontrol tuşları ve SIM kart yuvası ise telefonun sol kenarında yer alıyor.

Realme V5 ile ilgili teknik detaylar ise hâlâ belirsizliğini koruyor. Ancak tasarımın gözler önüne çıkması, akıllı telefonla ilgili daha fazla detayın önümüzdeki günlerde paylaşılabileceğini gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER