ManşetlerTeknoloji

Realme Note serisinin açılışını Note 50 ile yaptı

realme note 50

Realme Note 50, yeni Note serisinin ilk üyesi olarak resmen gözler önüne çıktı. Çinli üretici, bu yıl içinde seriye Note 50 dışında iki yeni telefon daha ekleyeceğini daha önce açıklamıştı.

Note 50’de 6.74 inç büyüklüğünde IPS LCD ekran bulunuyor. HD+ çözünürlüklü bu ekranın yenileme hızı 90 Hz. Maksimum parlaklık seviyesi 560 nit olan ekranın dokunuş örnekleme hızı ise 180 Hz. Ekranın üstündeki damla çentik 5 megapiksel çözünürlüklü ön kameraya ev sahipliği yapıyor.

Akıllı telefonun kalbinde Unisoc T612 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 4 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı ise 64 GB. Telefonun arkasındaki 13 megapiksel ana kamerayı ise QVGA çözünürlüklü ikinci kamera tamamlıyor.

Yazılım tarafında ise Android 13 ve Realme UI T arayüzü kullanıcıları karşılıyor. Akıllı telefon ihtiyaç duyduğu enerjiyi 10W şarj destekli 5000 mAh pil veriyor. Suya ve toza karşı IP54 dayanıklılık sertifikasıyla gelen telefonda kulaklık jakı ve kenara entegre parmak izi tarayıcısı kullanıcıları bekliyor.

Realme Note 50 için ne kadar ödenmek gerekecek?

Realme Note 50 için Gök Mavi ve Gece Yarısı Siyahı olmak üzere iki renk seçeneği sunuluyor. Akıllı telefon Filipinler’de 3600 Filipin pesosu (1935 TL) karşılığında satılacak. Note 50’nin uluslararası fiyatı konusunda bilgi verilmese de, akıllı telefonun önümüzdeki haftalarda daha fazla ülkede satışa sunulmasına kesin gözüyle bakılıyor.

İLGİLİ HABERLER