Teknoloji

Realme GT5’in tasarımını gösteren ilk görsel ortaya çıktı

realme gt5

Realme GT5 ve GT5 Pro modellerinin çıkışı için hazırlıklarında gaza basmış gibi görünüyor. GT5’in gelişi Realme’nin resmi Weibo hesabı aracılığıyla doğrulanırken, telefona ait olduğu söylenen bir görsel de tasarım konusunda ilk somut ipucunu verdi. GT5 adı için doğrulama da kısa süre önce gelmişti.

GT5, 6.67 inç büyüklüğünde 1.5K çözünürlüklü OLED ekranla gelecek. Bu ekranın yenileme hızının 144 Hz olacağı söyleniyor. Ön kamera da bu ekranın orta üst kısmındaki yuvarlak deliğe yerleştirilecek. Sızan görselde telefon bir kılıf içinde olduğu için tasarım hakkında daha fazla yorum yapmak mümkün olmuyor.

Akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 işlemcinin bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu işlemciye eşlik edecek RAM seçeneklerinin 24 GB’a kadar uzanacağı söyleniyor. Telefonun 150W ve 240W şarj destekli iki farklı versiyonunun çıkacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor. Realme benzer bir yaklaşımı geçtiğimiz yıl çıkardığı GT5 Neo’da da tercih etmişti.

Realme GT5 Çin dışına farklı bir isimle açılabilir

Realme GT5 için beklenen duyurunun ağustos ayında yapılacağı tahmin ediliyor. Şirketin yeni akıllı telefonunu Çin dışında Realme GT6 Neo adıyla piyasaya sürülmesi ihtimali de oldukça yüksek görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER