Teknoloji

Realme amiral gemisi telefon pazarına GT5 ile dönecek

realme gt3 realme gt5

Realme, 2022’nin ocak ayından bu yana tam teşekküllü bir amiral gemisi telefon çıkarmıyor. Ancak bu durum yakında değişecek gibi görünüyor. Ünlü duyumcu Digital Chat Station’ın paylaşımına göre, şirket yeni akıllı telefonu Realme GT5 Pro için hazırlıklarını sürdürüyor.

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemci taşıyacağı söylenen GT5 Pro’ya ek olarak, GT5 isimli standart versiyonun da bu yıl içinde resmiyet kazanacağı söyleniyor. Realme GT5’in Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 işlemciye sahip olacağı ve iki telefon arasındaki temel farkın da bu olacağı belirtiliyor.

Realme’nin hâlihazırdaki en güçlü modeli, Snapdragon 8 Plus Gen 1 işlemciye ve 240W şarj desteğine sahip GT3. Ancak en azından kağıt üstünde bu telefonun kameralarının ve ekranının GT2’den daha kötü olduğunu belirtmek gerekiyor. Digital Chat Station’ın paylaşımında GT5’in Qualcomm tarafından Snapdragon 8 Gen 3’ün amiral gemilerinden biri olarak konumlandırılacağı belirtildi.

Realme GT5 Çin dışında çıkacak mı?

Realme GT5’in Çin dışında piyasaya çıkıp çıkamayacağı belirsizliğini koruyor. Snapdragon 8 Gen 3’ün duyurulmasının ardından Realme’den de yeni telefonun tanıtımı için resmi bir sinyalin gelmesi bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER