Manşetler

240W hızlı şarjlı Realme GT3 dünya çapında satışa sunuluyor

realme gt3

Oppo’nun kardeş markası Realme, 240W SuperVOOC hızlı şarj teknolojisini çok yabancı gelmeyen görünüme sahip olan bir akıllı telefonla birlikte uluslararası pazara getiriyor. MWC 2023’te yeni duyurulan Realme GT3, Çin’de satışı yapılan GT Neo5 modeliyle birebir aynı. Üstelik aynı hızlı şarj hızlarından yararlanıyor. Özel 12A kablosuyla 80 saniyelik kısa bir bağlantı, 4.600 mAh kapasiteli pili yüzde 20’ye kadar dolduracaktır. 9,5 dakikalık bir sürede ise pil tamamen şarj oluyor.

Daha yüksek şarj gücünden kaynaklanan ekstra ısıyla başa çıkmak için Realme, GT3’ün bataryasını devasa bir buhar odalı sıvı soğutma sistemi ile kaplamış. Bu, çeşitli güvenlik sensörleri ve yanmaz bir tasarımla tamamlanmış. Görünüşe göre pil, endüstri standardının iki katına çıkarak (240 W’ta) 1.600 şarj döngüsünden sonra en az yüzde 80 seviyesinde pil sağlığını koruyacak.

realme gt3

Realme, arka tarafta NFC halkası ile Snapdragon 8+ Gen 1 (bu telefonda şaşırtıcı şekilde Snapdragon 8 Gen 2 yok) simgesi arasına, “Pulse Arayüz Sistemi” olarak adlandırılan C şeklinde küçük bir RGB aydınlatma halkası ekledi. Bunların tümü, pil seviyesini, gelen aramaları, bildirimleri ve kamera geri sayımını gösteren özelleştirilebilir ışık halkasıyla kamera modülünün yanındaki yarı saydam bir pencerenin içine yerleştirilmiştir.

Realme GT3 özellikleri

GT Neo5’te olduğu gibi, GT3’te de 50 megapiksel ana kamera (Sony IMX890 sensör ve optik stabilizasyona sahip), 8 megapiksel ultra geniş kamera ve 2 megapiksel makro kamera bulunuyor. Ön tarafa baktığımızda ise, 144 Hz yenileme hızına sahip 6,74 inç 2,772 x 1,240 AMOLED ekran, ekran altı parmak izi okuyucu ve 16 megapiksel delikli selfie kamerasını görüyoruz. Üst kısımda kızılötesi uzaktan kumanda var ve aynı şekilde Dolby Atmos stereo hoparlörler de mevcut.

realme gt3

Realme GT3’ün şarj hızı, Xiaomi’nin bugün tanıttığı hızlı şarj istemiyle iddia ettiği beş dakikalık rekor şarj süresini sağlamaya yetmeyebilir, ancak en azından şirketin 240W hızlı şarj teknolojisi piyasaya çıkıyor. Bu Android 13 yüklü telefonun fiyatı 649 dolardan başlıyor. Bu fiyat 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanı sunuyor. 16 GB RAM ve 1 TB depolama alanına kadar dört farklı seçenek var. Yakında Avrupa ve Asya ülkelerinde satışta olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER