Teknoloji

Realme GT2 Explorer Master bir ilke imza atacak

realme gt2 explorer master
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Realme GT2 Explorer Master büyük ihtimalle 12 Temmuz’da gözler önüne çıkacak. Akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 8 Plus Gen 1 işlemcinin bulunmasına da kesin gözüyle bakılıyor.

Tanıtım için geri sayım devam ederken, Realme de telefonla ilgili bilgileri paylaşmayı sürdürüyor. Şirketten yapılan en yeni paylaşım telefonun LPDDR5X RAM ile geleceğini gösteriyor. GT2 Explorer Master bu özelliğe sahip ilk telefon olarak kullanıcıların karşısına çıkacak.

Realme’nin GT2 Explorer Master hakkındaki paylaşımları bununla sınırlı kalmadı. Şirket telefonun metal bir çerçeveye, HDR10+ desteğine sahip 10-bit 120 Hz bir ekrana sahip olacağını da açıkladı.

LPDDR5X RAM ile 8.5 Gbps bağlantı hızına çıkmak mümkün oluyor. Bu yeni standart yüzde 20 oranında daha az güç tüketiyor. Dolayısıyla ortada çift taraflı bir kazanç olduğu söylenebilir. Samsung bu çipleri üreten ilk şirket olmuştu. Güney Koreli şirket 14 nm tasarımını kullanmıştı.

Realme GT2 Explorer Master 16 binden fazla otomatik parlaklık noktası olan bir ekranla gelecek. Böylelikle daha iyi bir göz koruma deneyimi sağlanacak. Ekranın çerçevesinin alt kenar kalınlığının 2.37 mm. olması da Realme’nin dikkat çektiği noktalar arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER