Teknoloji

Realme GT Neo 5 Pro’nun özellikleri kapsamlı sızıntıyla ortaya çıktı

realme gt neo 6

Realme’nin yeni amiral gemisi telefonu Realme GT Neo 5 Pro’nun temmuz veya ağustos ayında tanıtılması bekleniyor. Bu yeni model, adından da anlaşılabileceği üzere, GT Neo 5‘in üstünde konumlandırılacak. Ünlü duyumcu Digital Chat Station’ın son paylaşımı, akıllı telefonun özellikleri konusunda fikir edinmeyi mümkün kılıyor.

Bu paylaşıma göre, akıllı telefonda 6.74 inç büyüklüğünde OLED ekran bulunuyor. 2772 x 1440 piksel çözünürlüklü bu ekranın yenileme hızı 144 Hz. Telefonun önünde 16 megapiksel çözünürlüklü bir kamera kullanıcıları karşılayacak.

Arka tarafta ise ana kamera görevini 50 megapiksel çözünürlüklü Sony IMX890 sensör üstlenecek. Optik görüntü sabitleme özelliğine de sahip bu kameraya eşlik edecek diğer sensörlerin ne olduğu ise şu an için bilinmiyor. GT Neo 5 Pro, Realme’nin Snapdragon 8 Gen 2 işlemcili ilk telefonu olacak.

Realme GT Neo 5 Pro iki farklı versiyonla gelebilir

Bu işlemciyi 16 GB RAM tamamlayacak. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 150W şarj hızı destekli 5200 mAh kapasiteli pil verecek. Kutusundan Android 13 ve Realme UI 4.0 yüklü şekilde çıkacak telefonun depolama alanı seçeneklerinin ise 512 GB ve 1 TB olacağı belirtildi. Realme’nin telefonun 100W şarj özellikli bir versiyonunu çıkarması da ihtimaller arasında yer alıyor.

Realme GT Neo 5 Pro hakkında bilinenler şu an için bunlarla sınırlı. Ancak önümüzde dönemde akıllı telefon hakkında yeni bilgiler ve sızıntılarla karşılaşmak sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER