Teknoloji

Realme GT Neo 2 tanıtıldı: Snapdragon 870, gelişmiş soğutma sistemi

realme gt neo 2
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bir süredir konuşulan Realme GT Neo 2, Çin’de düzenlenen tanıtım etkinliğiyle resmen gözler önüne çıktı. Qualcomm Snapdragon 870 işlemci ve hızlı şarj desteğine sahip 5000 mAh kapasiteli pil, telefonun göze çarpan ilk özellikleri oluyor.

Akıllı telefonun Full HD+ çözünürlüklü AMOLED ekranı 6.6 inç büyüklüğünde. Maksimum parlaklık seviyesi 1300 nit olan ekranın yenileme hızı ise 120 Hz. Telefonun ön kamerası ise ekranın sol üst köşesindeki delikte yer alıyor.

GT Neo 2, performans konusunda iddialı bir cihaz profili çiziyor. Akıllı telefonun kalbinde 3.2 GHz Qualcomm Snapdragon 870 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 6, 8 veya 12 GB RAM eşlik ediyor. Telefonun dahili depolama alanı seçenekleri ise 128 ve 256 GB UFS 3.1 olarak sıralanıyor.

Realme telefonun gelişmiş soğutma sistemine de özellikle dikkat çekiyor. Şirket gerçek elmas parçacıkları bulunan bir aktif soğutma jeli kullanıyor. Uzay araçlarında kullanılan grafen levha ve buhar soğutma çemberi de sistemin parçaları arasında yer alıyor.

Bu sistemin telefonun sıcaklığını 18 santigrat dereceye kadar azaltabileceği belirtilirken, Realme GT Neo’dakine kıyasla da yüzde 20 daha gelişmiş bir performans vadediliyor.

Yazılım tarafında bazı iyileştirmeler söz konusu. Akıllı telefon kutusundan Android 11 ve Realme UI 2.0 ile çıkıyor. Ancak aynı zamanda GT Mode 2.0’ı da barındırıyor. Bu mod sayesinde oyun deneyimi sırasında çok verimli ve yüksek performans elde edilebiliyor.

Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi yukarıda da belirttiğimiz gibi 5000 mAh pil veriyor. 65W şarj desteğine sahip bu pil, tamamen boşken 36 dakika içinde yüzde 100 oranında doldurulabiliyor.

Realme GT Neo 2 yeşil, mavi ve siyah renk seçenekleriyle kullanıcıların karşısına çıkacak. Telefon Çin’de 27 Eylül’de 2399 yuan (3208 TL) ila 2999 yuan (4010 TL) arasında değişen fiyatlarla satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER