Teknoloji

Realme GT 2 Pro’nun özellikleri resmi belgelerde görüldü

realme gt 2 pro

Realme GT 2 Pro, 4 Ocak’ta gözler önüne çıkacak. Kısa süre sonra tanıtılacak akıllı telefon, Çin’in resmi sertifika kurulu TENAA tarafından onaylandı. TENAA’nın kayıtları, Realme GT 2 Pro’nun tüm özelliklerini görmeyi sağlıyor. Akıllı telefonun RMX3300 model numaralı versiyonu Çin’in onayını aldı.

8.2 mm. kalınlığındaki telefon tartıda 199 gram çekiyor. 6.7 inç büyüklüğünde QHD+ çözünürlüklü AMOLED ekran, 3 GHz sekiz çekirdekli işlemci gibi bileşenler de belgelerde görülüyor. Bu işlemcinin Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 olduğu ise uzun süredir biliniyor.

TENAA kayıtlarına göre, telefonda Snapdragon 8 Gen 1 işlemciye 8 veya 12 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı seçenekleri ise 128, 256 ve 512 GB. GT 2 Pro’nun kutusundan hangi Android sürümüyle çıkacağı konusunda ise bilgi verilmiyor. Ancak daha önce internete sızan benchmark testi sonuçları sayesinde telefonun Android 12 ve Realme UI 3.0 ile geleceği biliniyor. Telefonun 1 TB depolama alanı ve 12 GB RAM’e sahip bir versiyonunun sunulacağı da sızıntılarla görülmüştü.

Realme GT 2 Pro, toplamda dört kamerayla kullanıcıların karşısına çıkacak. 32 megapiksel ön kamera, iki adet 50 megapiksel arka kamera ve bir adet 2 megapiksel kamera telefonda mevcut. 50 megapiksel çözünürlüklü sensörlerden biri ana kamera, diğeri ise ultra geniş açılı kamera işlevini görecek. 2 megapiksel sensörün ise makro kamera veya derinlik sensörü olarak çalışması bekleniyor.

Belgelerde 2440 mAh kapasiteli pil de görülüyor. Bunun tek bir pil hücresini temsil ediyor olma ihtimali bir hayli yüksek. Dolayısıyla akıllı telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 5000 mAh kapasiteli pilin sağlayacağı da söylenebilir. GT 2 Pro’da sunulması beklenen 125W UltraDart şarj teknolojisi konusunda ise net bir bilgi verilmiş değil.

TENAA kayıtlarına göre, Realme GT 2 Pro ekran içine yerleştirilmiş bir parmak izi tarayıcısıyla gelecek. 5G desteği de kayıtlarda bir kez daha doğrulanıyor.

İLGİLİ HABERLER