Teknoloji

Realme GT 2 Pro için işlemci ve ekran sızıntısı

realme gt 2 pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Realme, GT 2 Pro adını taşıyan amiral gemisi için 9 Aralık’ta bir duyuru yapacak. Ünlü duyumcu Digital Chat Station, telefonun özelliklerinden bazılarını şimdiden paylaştı. Bunlar arasında Qualcomm’un en yeni amiral gemisi işlemcisi, gelişmiş bir ekran ve 50 megapiksel çözünürlüklü iki kamera bulunuyor.

Akıllı telefonun 6.7 inç büyüklüğünde bir AMOLED ekranla gelmesi bekleniyor. Samsung tarafından üretilen bu düz ekranın yenileme hızının 120 Hz olduğu belirtiliyor. Ekranın 32 megapiksel ön kameraya ev sahipliği yapacağı da sızan bilgiler arasında bulunuyor.

Telefonda ana kamera görevini 50 megapiksel çözünürlüklü Sony IMX766 sensör üstlenecek. 50 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve çözünürlüğü bilinmeyen telefoto kameranın da ana kameraya eşlik edeceği belirtiliyor.

Daha önce çıkan haberlerde telefonun 125W UltraDart hızlı şarj teknolojisiyle geleceği söylenmişti. Ancak Digital Chat Station’ın paylaşımına göre, telefon 65W şarj desteği sunacak. Görünen o ki, Realme’nin ultra hızlı şarj teknolojisi henüz geniş ölçekli kullanıma hazır değil.

Realme, GT 2 Pro için duyuruyu erkenden yaparak “Snapdragon 8 Gen 1 işlemcili ilk cihazın üreticisi” unvanını kazanmayı hedeflemiş gibi görünüyor. Piyasaya Realme GT 2 Pro’nun mu yoksa Motorola Moto Edge X30’un mu çıkacağını görmek içinse beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER