Teknoloji

Dimensity 810 işlemcili ilk telefonu Realme çıkaracak

realme dimensity 810

MediaTek Dimensity 810 işlemcisini geçtiğimiz gün duyurmuştu. Bu duyurunun ardından akıllı telefon üreticilerinden de işlemciyle ilgili açıklamalar gelmeye başladı. Realme Dimensity 810 işlemcili ilk telefonun üreticisi olacak gibi görünüyor.

Realme’nin Avrupa ve Hindistan CEO’su Madhav Sheth, MediaTek’in Dimensity 810 duyurusunu yaptığı Twitter paylaşımını alıntılayarak takipçilerine “Realme’nin dünyanın Dimensity 810 işlemcili ilk telefonunu çıkarmasını ister misiniz?” şeklinde çevrilebilecek bir soru yöneltti.

Sheth’in bu paylaşımının aslında bir sorudan ziyade bir ipucu olduğunu tahmin etmek pek zor değil. Dimensity 810’la gelecek ilk Realme telefonunun ise hakkındaki söylentiler bir süredir etrafta dolaşan Realme 8s olacağı söyleniyor.

Sızıntılara göre Realme 8s’te 6.5 inç büyüklüğünde 90 Hz büyüklüğünde bir ekran bulunacak. 64 megapiksel ana arka kamera, 16 megapiksel ön kamera 33W şarj desteğine sahip 5000 mAh pil, 6 veya 8 GB RAM ile 128 veya 256 GB depolama alanı telefonda bulunması beklenen özellikler arasında yer alıyor.

Realme ve Dimensity 810 işlemcili yeni telefonu hakkında önümüzdeki günlerde daha fazla detayla karşılaşmak sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER