Teknoloji

Realme C55’in tanıtım tarihi belli oldu, özellikleri görüldü

Realme C55

Realme C55’le ilgili sızıntılar bir süredir etrafta dolaşıyordu. Bu sızıntılarda telefonun 7 Mart’ta resmiyet kazanacağı belirtilmişti. Söz konusu tarih, Realme’nin Endonezya ofisi tarafından doğrulandı. C55’in Endonezya’da 8 Mart itibarıyla satışa sunulacağı da açıklandı.

C55’i Realme’nin Endonezya’daki çevrimiçi mağazasında görmek de mümkün oluyor. Burada fiyat paylaşılmasa da, telefonun tasarımı ve teknik özellikleri doğrulanıyor. C55’in kalbinde MediaTek’in Helio G88 işlemcisi bulunuyor. Akıllı telefonun kutusundan Android 13 ve Realme UI 4.0 ile çıkacağı da görülüyor.

Helio G88’e 6 veya 8 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı seçenekleri ise 128 ve 256 GB. 6 GB versiyonda 6 GB, 8 GB versiyonda ise 8 GB sanal RAM desteği mevcut. Depolama alanının üstüne microSD kart desteğiyle 1 TB daha eklenebiliyor.

Realme C55

Akıllı telefon 6.72 inç büyüklüğünde 90 Hz Full HD+ ekranla gelecek. Maksimum parlaklık seviyesi 680 nit olan bu ekranın üstündeki yuvarlak delikte 8 megapiksel çözünürlüklü ön kamera bulunuyor. Bu telefon, Apple’ın Dynamic Island’ına benzer nitelikteki “Mini Capsule” isimli “Mini Kapsül” isimli çözümle gelecek. Bu kapsülde düşük pil uyarıları, şarj durumu, adım sayısı ve yürüme mesafesi gibi bilgiler gösterilecek. Adım sayısı ve yürüme mesafesi daha sonra yayınlanacak bir yazılım güncellemesinin ardından görülebilecek.

Realme C55 iki arka kamerayla gelecek. Ana kamera görevini 64 megapiksel sensör üstleniyor. Akıllı telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 33W şarj desteğine sahip 5000 mAh kapasiteli pil veriyor.

Realme C55

Realme C55 için iki renk seçeneği sunulacak

Kenara entegre parmak izi tarayıcısı, USB-C girişi, 3.5 mm kulaklık jakına sahip telefonda NFC ve Dirac ses desteği mevcut. C55 Yağmurlu Gece ve Güneş Yağmuru isimli iki renk seçeneğiyle kullanıcıların karşısına çıkacak.

Realme C55’in fiyatını öğrenmek için 7 Mart tarihini beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER