Manşetler

Realme’den uygun fiyatlı yeni bir telefon: Realme C30

realme c30

Bundan üç ay önce C31 modelini tanıtan Realme C30 ile uygun fiyatlı telefon seçeneklerine bir yenisini daha ekliyor. Akıllı telefonun dikkat çeken yönleri 6.5 inç büyüklüğündeki ekranı ve 5000 mAh kapasiteli pili oluyor.

C30’un kalbinde Unisoc’un ürettiği T612 işlemci bulunuyor. 12 nm tasarımıyla üretilen bu çipte sekiz çekirdek mevcut. Telefonun 6.5 inç büyüklüğündeki LCD ekranı ise HD+ çözünürlük sunuyor. Bu ekranın üstündeki çentik ise 5 megapiksel ön kameraya ev sahipliği yapıyor.

Akıllı telefonun arkasında ise 8 megapiksel çözünürlüklü tek bir kamera mevcut. Bu kameraya yine tek bir LED flaş eşlik ediyor.

Telefon için 2 ve 3 GB olmak üzere iki farklı bellek kapasitesi seçeneği sunuluyor. Ancak microSD kart desteği sayesinde depolama alanının üstüne 1 TB daha eklemek mümkün oluyor. C30’da microSD kartla birlikte iki nano SIM kart desteğinin de bulunduğunu belirtmekte fayda var.

realme c30Telefonda Realme’nin Realme Go Edition olarak adlandırıldığı özel bir kullanıcı arayüzü mevcut. Bu arayüz, Android 11 işletim sistemini tamamlıyor. Bu arayüzde kullanıcılara daha “hafif” uygulamalar ön yüklü şekilde sunuluyor.

8.5 mm. kalınlığındaki Realme C30’da çizgili bir arka panel tasarımı mevcut. Telefonun kenarları düz. Alt kenarda kullanıcıları 3.5 mm. kulaklık jakı, mikrofon ve micro USB girişi bekliyor. Telefonun 5000 mAh pili 10W şarj desteğiyle geliyor.

Realme C30 için bambu yeşili ve göl mavisi olarak adlandırılan iki renk seçeneği sunuluyor. Telefon Hindistan’da 27 Haziran’da raflardaki yerini alacak. C30’un başlangıç fiyatı 7499 rupi (1667 TL) olarak belirlendi.

İLGİLİ HABERLER