Manşetler

Realme C3 tanıtıldı: MediaTek Helio G70 işlemci, Realme UI

realme c3

Realme, giriş seviyesinde konumlanan yeni telefonunu gözler önüne çıkardı. Realme C3 adını taşıyan yeni telefon, parlak renk seçenekleri ve teknik anlamda selefinin üstüne yaptığı eklemelerle dikkat çekiyor.

Realme C3’ün 6.5 inç büyüklüğündeki ekranı, oldukça ince kenar çerçevelerine sahip. Ekranın üst kısmında yer alan damla şeklindeki çentik ise 5 megapiksel çözünürlüklü ön kamerayı barındırıyor.

Akıllı telefonun kalbinde MediaTek’in Helio G70 işlemcisi bulunuyor. Realme C2’de Helio P22 işlemci mevcuttu. Bu işlemciye 3 veya 4 GB RAM ile 32 veya 64 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Realme C2’nin dahili depolama alanı microSD kart ile genişletilebiliyor. Üçlü kart yuvası sayesinde iki SIM kart ve microSD kartı bir arada kullanmak da mümkün oluyor.

realme c3Realme C3’ün arkasında iki sensörlü bir kamera sistemi mevcut. Burada ana kamera görevini 12 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. 2 megapiksel çözünürlüklü derinlik sensörü de sistemi tamamlıyor.

Realme C3’te Android 10 üstüne kurulan ColorOS 7 işletim sistemini Realme UI adını taşıyan yeni kullanıcı arayüzü tamamlıyor. C3, Realme’nin yeni kullanıcı arayüzüyle gelen ilk telefon olma özelliğini de taşıyor. Realme UI; daha cesur renkler, daha yüksek doygunluk ve kontrast oranları vadediyor. Kişisel bir koruma sistemi de getiren Realme UI, kullanıcıların verileri olmadan işlemeyen üçüncü taraf uygulamalar için boş bir sayfa sağlıyor.

realme c3

İkili mod adını taşıyan ses paylaşım özelliği de Realme C3’ün dikkat çekici yönleri arasında bulunuyor. Bu özellik sayesinde hem 3.5 mm. kulaklık jakından hem de Bluetooth hoparlörden ses çıkışı yapılabiliyor.

164.4 x 75 x 8.95 mm. boyutlarındaki telefon, tartıda 195 gram çekiyor. Akıllı telefonun 5000 mAh kapasiteli bir pil taşıdığını düşününce söz konusu ağırlık kulağa pek fazla gelmiyor. Realme C3 ile başka telefonları şarj etmek de mümkün. Telefonda micro USB girişinin tercih edilmesi ise az da olsa hayal kırıklığı yaratıyor.

Realme C3 gençlere ulaşmayı hedefliyor

Realme C3’ün hedef kitlesinde gençler bulunuyor. Donmuş Mavi ve Alevli Kırmızı olarak adlandırılan renk seçenekleri de bu tercihi yansıtıyor. Parmak izini belli etmeyen bir kaplamaya sahip olan telefonun su sıçramalarına karşı da dayanıklı olduğu belirtiliyor.

realme c3

Realme C3, 14 Şubat’ta Hindistan’da satışa sunulacak. Akıllı telefonun 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanına sahip versiyonu için 6999 rupi (588 TL) ödemek gerekecek. 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanına sahip versiyonun fiyat etiketinde ise 7999 rupi (672 TL) yazacak.

İLGİLİ HABERLER