Teknoloji

Realme 9 serisi dört modelle kullanıcıların karşısına çıkacak

realme 8 pro 9
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Realme çip tedariğinde yaşanan küresel sıkıntı nedeniyle Realme 9 serisini 2022’ye bırakmıştı. Seriye dair ilk detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Yeni bir habere göre, serinin üyeleri 2022’nin ilk çeyreğinde kullanıcıların karşısına çıkacak. Realme 9’un ilk durağı Hindistan olacak.

Seride standart modelin yanı sıra Pro, 9i ve Max/Pro+ modellerinin kullanıcıların karşısına çıkması bekleniyor. Max veya Pro+ adıyla gelecek versiyon, Realme’nin numaralı serileri için bir ilk olabilir. Şirket daha önce bu serilerde Max veya Pro+ isimli modeller çıkarmamıştı. Realme X7 serisinde ise X7 Max 5G isimli bir cihaza yer vermişti.

Realme’nin serinin üyelerini şubat ayında gözler önüne çıkarabileceği belirtiliyor. Şirketin telefonlarını tanıtmak için iki farklı etkinlik düzenleyebileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

Realme 9’a dair somut işaretler geçtiğimiz ay görülmüştü. Serinin üyeleri geçtiğimiz ay IMEI’nin ve Avrasya Ekonomik Birliği’nin veri tabanlarında boy göstermişti. Max/Pro+ modeli, RMX3393 model numarasıyla iki veri tabanına da giriş yapmıştı. Realme 9i modeli ise RMX3941 model numarasıyla Avrasya Ekonomik Birliği’nin kayıtlarında yerini almıştı.

Realme 9 serisinin üyelerine dair bilinenler şu an için sınırlı. Ancak Pro ve Max/Pro+ modellerinde Qualcomm Snapdragon 870 işlemci ve 120 Hz AMOLED ekrana yer verilebileceği söyleniyor. Bunlara ek olarak, her iki cihazın da 108 megapiksel ana kamerayla gelebileceği belirtiliyor. Serinin üyelerine dair detaylara önümüzdeki günlerde yenilerinin eklenmesi sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER