Manşetler

Realme 9 Pro ve 9 Pro Plus modelleri tanıtıldı, işte dikkat çekici özellikleri

realme 9 pro plus

Realme uzun zamandır yeni akıllı telefonlarının ipuçlarını veriyordu. Türkiye’de de sık aralıklarla yayınlanan basın bültenleriyle tanışacağımız bu akıllı telefonların farklı alanlarda sahip olacağı özelliklere vurgu yapılıyordu. Tüm bunların sonunda, bugün gerçekleşmesi beklenen resmi tanıtım yapıldı. Realme 9 Pro ve 9 Pro Plus özellikleri resmi tanıtımla birlikte tamamen netleşmiş oldu.

Realme 9 Pro ve 9 Pro Plus modelleri sahip oldukları özelliklerle orta ve üst segmentler arasında köprü vazifesi görecekler. Fiyatları ve özellikleriyle akıllı telefon deneyimini nispeten uygun fiyatlarda sunmayı amaçlıyor.

Realme 9 Pro modelinde 6.6 inç, 2400 x 1080 piksel ekran bulunuyor. Bu ekrana yerleştirilmiş 16 megapiksel selfie kamera var. Telefonda Snapdragon 695 işlemci bulunuyor. 6 GB ve 8 GB RAM seçeneklerinin yanı sıra 128 GB dahili hafıza mevcut. Arkada 64 megapiksel ana kameranın yanında 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 2 megapiksel derinlik sensörü bulunuyor. 5000 mAh kapasiteli pili ise 33W hızlı şarj desteğine sahip.

Realme 9 Pro Plus ise, sahip olduğu işlemciyle biraz daha üst seviyede bulunuyor. Bu telefonda MediaTek Dimensity 920 5G işlemci var. Ekran büyüklüğü 6.4 inç ile biraz daha düşük olsa da, 2400 x 1080 piksel ekran daha yüksek bir piksel yoğunluk değeri sunuyor. 128 GB ve 256 GB depolama alanı seçeneklerinin yanı sıra 6 GB ve 8 GB RAM seçenekleri mevcut. Pil tarafında 4500 mAh ile standartları yakalarken 60W ile ortalamanın üstünde bir şarj hızı sağlıyor.

Realme 9 Pro Plus, kamera özellikleriyle biraz daha önce görünüyor. Sony IMX766 sensör ve optik görüntü sabitleme özellikli ana kamera 50 megapiksel çözünürlüğe sahip. Sony IMX766, üst segment amiral gemisi akıllı telefonların sahip olduğu popüler bir sensör olarak nitelendiriliyor. 1/1,56 inç sensör, Realme’nin belirttiğine göre, onu sınıfının en büyüklerinden birisi yaparken; rakip modellerin kameralarından %45 kadar daha fazla ışık alımını sağlıyor. Bunun yanında 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 2 megapiksel derinlik sensörü bulunuyor.

realme 9 pro plus

Bu kamera sisteminde bulunan ProLight Görüntüleme Teknolojisi ile her ortamda net kareler çekebilmek olanaklı hale geliyor. Bununla birlikte, büyük görüntüleme sensörü, dijital gürültü azaltma algoritmaları ve ikili stabilizasyon sistemi de kamera teknolojisinin diğer eşlikçileri oluyor. ProLight Görüntüleme Teknolojisi ile donatılmış olan ana kamera, fotoğraflar için optik görüntü sabitleme ve videolar için ise elektronik görüntü sabitleme özelliğine sahiptir. Optik görüntü sabitleme teknolojisi ile kamera lensi artık istenmeyen hareketleri telafi ederek, daha net görüntüler sağlayacak.

Realme 9 Serisi için tanıtımlar Türkiye’de de yapılıyordu. Bu demek oluyor ki, serinin en az bir modelini Türkiye’de göreceğiz. Realme 9 Pro Plus’ın Avrupa fiyatı başlangıç seviyesi olarak 399 avro şeklinde verilirken, 9 Pro modeli ise 329 avro’luk başlangıç fiyatı ile sunuluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER