Teknoloji

Realme 9 Pro Plus Avrupa’ya Dimensity 920’yi getirecek

realme 9 pro plus

Realme, uygun fiyatlı telefonlarında 5G desteği sunmak için MediaTek’in Dimensity serisi işlemcilerini tercih ediyor. Şirket geçtiğimiz yıl Hindistan’ın ilk Dimensity 810 ve Dimensity 1200 işlemcili telefonlarını duyurmuştu. Realme 9 Pro Plus modeliyle de Avrupa’yı Dimensity 920 ile tanıştıracak.

TSMC’nin 6 nm tasarımıyla üretilen Dimensity 920’de iki adet 2.5 GHz Cortex-A78 ve altı adet de 2.0 GHz A55 çekirdek bulunuyor. Mali-G68 MC4 GPU ve 5G modem de Dimensity 920’nin özellikleri arasında yer alıyor. MediaTek’in verdiği bilgiye göre, 120 Hz yenileme hızı ve Dimensity 900’e kıyasla yüzde 9’luk performans artışı, Dimensity 920’nin özellikleri arasında yer alıyor.

Realme, MediaTek’in işlemcileriyle Avrupa’yı uygun fiyatlarla 5G telefonlarla buluşturmayı ve etkileyici büyümesini biraz daha hızlandırmayı hedefliyor. Hemen aşağıdaki görselde Realme’nin sayı serisi cihazlarının Avrupa’daki yıllık büyüme oranlarını görmek mümkün oluyor.

Realme 9 Pro Plus ile birlikte Pro versiyon da Avrupa’da kullanıcıların karşısına çıkacak. Şirket Realme 9 Pro’nun işlemcisi konusunda bilgi vermese de, sızıntılara göre telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 695 işlemci olacak. Bu telefonda da 5G desteğinin bulunacağını belirtmekte fayda var.

Realme 9 ve 9i modellerinin Avrupa’ya gelişi konusunda ise henüz net bir işaret verilmiş değil. Dolayısıyla ilk etapta sadece Pro ve Pro Plus versiyonların Avrupa’da kullanıcılarla buluşması sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER