Teknoloji

Realme 9 Pro modelleri kutudan Android 12 ile çıkacak

realme 9 pro

Realme 9 Pro serisi önümüzdeki hafta resmiyet kazanacak. Tanıtım için geri sayımda sona yaklaşılırken, cihazlara dair paylaşımlar da sürüyor. Bu paylaşımların en yenisi, telefonların kutularından Android 12 ve Realme UI 3.0 kullanıcı arayüzüyle çıkacağını gösteriyor.

Daha önce tanıtılan Realme 9i kutusundan Android 12 ve Realme UI 3.0 ile çıkmıştı. Bu modelden daha güçlü Pro cihazlar için de Android 12 ve Realme UI 3.0’ın tercih edilmesine şaşırmamak gerekiyor.

Pro Plus’ın MediaTek Dimensity 920 işlemciyle geleceği daha önce doğrulanmıştı. Realme 9 Pro’da ise henüz bir doğrulama yapılmasa da Qualcomm Snapdragon 695 işlemcinin bulunması bekleniyor. Realme 9i ise Snapdragon 680 ile kullanıcıların karşısına çıkmıştı.

Realme’nin seriyle ilgili paylaşımları bununla sınırlı kalmadı. Şirketin paylaştığı kısa müzik videosu, ikilinin kamera özellikleri konusunda biraz daha net fikirler edinmeyi sağlıyor. Bu video, ana kamera görevini optik görüntü sabitleme özelliğine sahip Sony IMX766 sensörün üstleneceğini hatırlatıyor.

Realme 9 Pro modelleri 16 Şubat’ta resmen gözler önüne çıkacak. Tanıtım etkinliğinde telefonun Avrupa ve Hindistan’da satışa sunulacağı tarihlerin de duyurulması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER