Teknoloji

Realme 7i’nin tanıtım tarihi belli oldu, özelliklere sızdı

realme 7i

Kısa süre önce Realme 7 ve 7 Pro modelleri gözler önüne çıkmıştı. Realme, bu seriyi yeni üyelerle genişletme konusunda da fazla vakit kaybetmeyecek gibi görünüyor. Serinin en yeni üyesi olan Realme 7i, 17 Eylül’de resmiyet kazanacak.

Realme’nin Endonezya ofisi tarafından telefonun tanıtım tarihinin duyurulmasıyla eş zamanlı olarak cihazın bazı özellikleri de internete sızdı. Sızıntılar işlemcide, ekranda ve kasadaki bazı değişiklikleri gözler önüne seriyor.

Realme 7’de Helio G95 işlemci yer alıyor. Realme 7i’nin ise Qualcomm Snapdragon 662 işlemciyle geleceği görülüyor. Bu işlemciye 8 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanının eşlik edeceği de sızıntının gösterdiği bilgiler arasında bulunuyor.

Akıllı telefonun arkasında 64, 8, 2 ve 2 megapiksel çözünürlüklü kameralar yer alıyor. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 5000 mAh kapasiteli pilin vereceği ve bu pilin 18W şarj desteğine sahip olacağı da şimdiden biliniyor.

realme 7i

Telefonun 6.5 inç büyüklüğünde bir LCD ekrana sahip olacağı ve bu ekranın yenileme hızının 90Hz olduğu sızıntıda görülüyor. Ekran çözünürlüğünün sadece HD+ olması ise hayal kırıklığı yaratan bir durum olarak tanımlanabilir. Parmak izi tarayıcısı arkada bulunan telefonun fiziksel tuşları ise sağ kenara yerleştirilmiş.

Realme 7i tanıtım etkinliği internet üzerinden canlı olarak yayınlanacak.

İLGİLİ HABERLER