Manşetler

Realme 7 Pro Türkiye fiyatı ve çıkış tarihi belli oldu

realme 7 pro türkiye fiyatı

Realme 7 ve Realme 7 Pro geçtiğimiz ayın ilk günlerinde gözler önüne çıkmıştı. Mart ayında piyasaya çıkan Realme 6 Pro’nun takipçisi olan Realme 7 Pro’da daha gelişmiş kameralar, daha büyük pil ve hızlı şarj desteği gibi yenilikler bulunuyor. Realme 7 Pro Türkiye fiyatı ve çıkış tarihi de bugün gerçekleştirilen etkinlikle duyuruldu.

Realme 7 Pro’nun kalbinde Qualcomm Snapdragon 720G işlemci bulunuyor. Realme 6 Pro’da da aynı işlemci mevcuttu. Ancak Realme 7 Pro belli alanlarda selefinin sunduklarının üstüne çıkmayı başarıyor.

Bu alanlar arasında ilk olarak hızlı şarj teknolojisi öne çıkıyor. 65W SuperDart hızlı şarj özelliği Realme 7 Pro’ya kadar sadece üst segmentteki X serisi cihazlarda kullanılmıştı. Ancak Realme 7 Pro’yla birlikte bu teknolojinin kapsama alanı da genişliyor. Şirketin verdiği bilgiye göre, SuperDart sayesinde akıllı telefonun 4500 mAh kapasiteli pilini 34 dakika içinde tamamen doldurmak mümkün oluyor. Pil USB-C girişi üzerinden dolduruluyor.

Realme 7 Pro’da 6.4 inç büyüklüğünde bir Super AMOLED ekran bulunuyor. Bu ekran Full HD+ çözünürlüğe sahip. Bu ekranın yenileme hızı ise 60Hz. Realme 6 Pro’da 90Hz ekran bulunurken Realme 7 Pro’da 60Hz ekranın tercih edilmesi garip karşılansa da, şirket bunun kullanıcılardan gelen talep doğrultusunda yapıldığını belirtmişti. Realme’den verilen bilgiye göre, kullanıcılar 90Hz OLED ekran yerine 60Hz Super AMOLED ekranı tercih etti.

Realme 7 Pro’nun parmak izi tarayıcısı da ekranın içinde bulunuyor. Daima Açık Ekran da Realme 7 Pro ile sunulan özelliklerden biri. Akıllı telefonun önünde 32 megapiksel çözünürlüklü bir kamera yer alıyor.

Realme 7 Pro’da ana kamera görevini 64 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. Bu sensöre 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 2 megapiksel makro kamera ve 2 megapiksel derinlik sensörü eşlik ediyor.

Realme 7’de ise MediaTek’in Helio G95 işlemcisi mevcut. Bu işlemciye 6 veya 8 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı seçenekleri ise 64 ve 128 GB. Telefonda 64 megapiksel ana arka kamera ve 5000 mAh pil yer alıyor. Bu pil 30W şarj desteğine sahip.

Realme 7 Pro Türkiye fiyatı ne kadar?

Realme 7 Pro’da Dolby Atmos destekli çift hoparlör mevcut. Dahili depolama alanı 128 GB olan telefon için 6 ve 8 GB olmak üzere iki farklı bellek kapasitesi seçeneği sunuluyor.

Realme 7 Türkiye’de 6 GB RAM ve 64 GB depolama alanına sahip versiyonuyla boy gösterecek. Bu modelin fiyatı ve çıkış tarihi henüz açıklanmış değil.

8 GB RAM ve 128 GB depolama alanına sahip Realme 7 Pro için Türkiye fiyatı 3999 TL olarak belirlendi. Telefon 23 Ekim’de ilk önce Hepsiburada üzerinden satışa sunulacak. Realme 7 Pro ön incelememize buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER