Teknoloji

Realme 7 serisinin yeni üyesi için ilk işaret

realme v5 5g 7

Realme 7 serisinde hâlihazırda 7, 7 Pro ve 7i modelleri bulunuyor. Seriye yakında Realme 7 5G adını taşıyacak yeni bir telefon daha katılacak gibi görünüyor. Bu telefonun izlerine Tayland’ın sertifika kurulu NBTC’nin veri tabanında rastlandı.

Ancak Realme 7 5G’nin tamamen yeni bir telefon olmayacağını da belirtmek gerekiyor. Akıllı telefon, ağustos ayında tanıtılan Realme V5 5G gibi RMX2111 model numarasını taşıyor. V5 5G şu an için sadece Çin’de satılıyor.

NBTC’nin veri tabanında Realme 7 5G’nin teknik özellikleri konusunda bilgi verilmiyor. Ancak telefonun V5 5G’nin küresel versiyonu olacağı anlaşılıyor. Bu nedenle Dimensity 720 işlemci, 90Hz yenileme hızına sahip 6.5 inç Full HD+ ekran, 30W şarj destekli 5000 mAh pil gibi özelliklerin varlığından şimdiden söz edilebilir.

Realme 7 5G’de parmak izi tarayıcısının kenara yerleştirilmesi ve telefonda toplam beş kameranın bulunması da kesin görünüyor. Ön taraftaki 16 megapiksel kamerayı arka taraftaki 48 megapiksel ana kamera, 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 2 megapiksel makro kamera ve 2 megapiksel derinlik sensörü tamamlıyor.

Realme 7 5G konusunda henüz Realme’den gelen bir açıklama yok. Ancak akıllı telefonun bir ay içinde resmiyet kazanması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER