Manşetler

Realme 6s yüksek-fiyat performans oranı arayanlar için

Realme 6s yüksek-fiyat performans oranı arayanlar için

Realme Avrupa pazarına özel Android telefonu Realme 6s’i, X3 SuperZoom için düzenlediği etkinlikte tanıttı. Bu telefon, nisan ayının başlarında tanıtılan Realme 6 modelinin daha düşük fiyatlı versiyonu olma özelliğini taşıyor.

Realme 6s bugün itibarıyla ön siparişe sunuldu ve 2 Haziran tarihinden itibaren de ürünün dağıtımları başlayacak. 200 avro gibi nispeten düşük bir Avrupa fiyatına sahip olan telefonda 4 GB RAM ve 64 GB dahili hafıza mevcut. Daha önce gördüğümüz Realme 6 modeli ise aynı depolama alanı ve bellek konfigürasyonuyla 230 avro başlangıç fiyatıyla sunuluyordu. Realme 6i de nisan ayının başlarında tanıtılmıştı; 200 avro Avrupa fiyatı ve 2100-2400 TL arasında değişen fiyatlarıyla sunuluyor.

Realme 6s’te daha önce gelmiş olan modellerden farklı olan çok fazla bir unsur yok. Ana kamerada birtakım farklılıklar var. 64 megapiksel kamera yerine 48 megapiksel ISOCELL GW1 sensör kullanılıyor. Diğer üç kamera; 8 MP ultra geniş açılı (119 derece), 2 MP siyah beyaz portre kamera ve 2 MP makro lens değişmiyor. Önde yer alan 16 megapiksel kamera da ekran deliğine yerleştirilmiş.

Arka kamera aralarında Super Nightscape 2.0, Chroma Boost ve diğerlerinin de bulunduğu çeşitli modları destekliyor. Ön kamera da Portre ve Portre Nightspace modlarını sunuyor. Aynı zamanda saniyede 120 kare hızında ağır çekim videoları da destekliyor.

Realme 6s yüksek-fiyat performans oranı arayanlar için

Videodan bahsetmişken, Realme 6s ile 4K çözünürlüklü video kaydı yapılabiliyor. UIS ve UIS Max video sabitleme desteği var. UIS Max modunda ana kamera yerine ultra geniş açılı kamera kullanılırken UIS seçeneğinde çözünürlük 1080p seviyesine iniyor.

Realme 6s’in 90Hz Ultra Smooth ekranı var. 6.5 inç ekran 1080p+ çözünürlükte ve Gorilla Glass 3 ekran camıyla kaplı. Yazılım sayesinde içeriğe bağlı olarak 60Hz ve 90Hz yenileme hızları arasında otomatik geçiş yapılıyor. LCD ekran kullanıldığı için parmak izi okuyucusu kenara yerleştirilmiş. Karşılaştıracak olursak, Realme 6i modelinde 720p+ ekran yer alıyordu.

Realme 6s yüksek-fiyat performans oranı arayanlar için

Android telefonda MediaTek Helio G90T yongaset bulunuyor. Bu da 6i modeline göre önemli bir ilerleme olarak nitelendirilebilir. İşlemcide iki adet Cortex-A76 ve altı adet Cortex-A55 çekirdek var. Ayrıca Mali-G76 MC GPU da mevcut. 12nm tabanlı yonga bu segmentteki telefonların ihtiyaç duyacağı gücü sunuyor. 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanı (UFS 2.1 destekli) da bu işlemciyi tamamlıyor. Daha fazla depolama alanı isteyenler için microSD kart yuvası da mevcut.

4300 mAh kapasiteli pili 30W Flash Charge desteğine sahip. Bu sayede pilin yüzde 100’ü sadece 55 dakikada doluyor. Sadece yarım saatte ise yüzde 70’lik şarj seviyesine ulaşılıyor. Telefon 15W USB Power Delivery şarj adaptörleriyle de çalışabiliyor. USB-C portunun yanı sıra 3.5mm kulaklık jakı da mevcut. Her ikisi de su geçirmezliği garanti altına alacak şekilde tasarlanmış.

Realme 6s’in siyah ve beyaz renk seçenekleri bulunuyor. Bu telefonun Türkiye’de de satışa sunulacağını tahmin ediyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER