Teknoloji

Realme 6 serisinin tanıtım tarihi belli oldu

realme 6

Realme 5 ve Realme 5 Pro geçtiğimiz ağustos ayında tanıtılmıştı. Bu iki akıllı telefonun halefleri de yakında gözler önüne çıkacak. Realme 6 ve 6 Pro önümüzdeki hafta tanıtılacak. 5 Mart’ta gerçekleştireceği tanıtım etkinliğini duyuran Realme, yeni serinin elçisi olarak da Bollywood yıldızı Salman Khan’ın seçildiğini açıkladı.

Realme’nin Hindistan ofisinin internet sitesinde, Realme 6’ya dair bazı teknik detaylar da paylaşıldı. Akıllı telefonların arkasındaki dörtlü kamera sisteminde ana kamera görevini 64 megapiksel sensörün üstleneceği ve bu sistemin 20x zum yapabileceği şimdiden biliniyor. 90Hz FHD+ ekran ve 30W hızlı şarj desteği de telefonların özellikleri arasında yer alıyor.

Realme’nin paylaştığı görseller, yeni serinin selefinden farklı olduğu bir noktayı da gösteriyor. Realme 5 serisinde ön kamera ekranın üstündeki çentikte yer alıyor. 6 serisinde ise kameranın ekran üstündeki deliğe yerleştirildiği ve telefonlardan birinde iki ön kameranın bulunacağı görülüyor. Söz konusu iki kameradan birinin ultra geniş açılı bir sensör olacağı da Realme’nin verdiği bilgiler arasında yer alıyor.

realme 6

Realme 6 serisiyle birlikte başka bir ürün daha tanıtılacak

Realme’nin paylaştığı görseller, yeni serinin üyelerinden en azından birinin geniş bir ahize hoparlörüne sahip olduğunu gösteriyor. Bu da telefonlardan birinin tıpkı X2 Pro gibi çift stereo hoparlör taşıyacağı anlamına geliyor. Yeni telefonların fiyatı henüz bilinmese de, Realme şimdiden ön sipariş kabul etmeye başlamış durumda.

Realme 6 serisiyle birlikte Realme’nin ilk fitness bilekliği de tanıtılacak. Bu bilekliğin kalp atış hızı monitörü, yerleşik USB konvektörü ve OLED ekranının bulunacağı belirtiliyor. Bileklik için siyah ve sarı da dahil olmak üzere üç farklı renk seçeneği sunulacak.

İLGİLİ HABERLER