Manşetler

Video: Realme 5i Kutusundan Çıkıyor

realme 5i kutu açılımı

Ocak ayında Realme C2, Realme 5 Pro ve Realme XT modelleriyle Türkiye piyasasına giriş yapan Realme, hız kesmeden yeni bir modelle daha çeşitleri artırmayı sürdürüyor. Realme 5i modeli yakında satışa çıkıyor ve elimize de ulaştı. Videoda Android telefonu kutusundan çıkarıyor, kutu içeriği ve diğer detaylara bakıyoruz.

Realme 5i, 2019’un hemen sonunda duyurusu yapılan giriş-orta segment Android telefonu. Türkiye fiyatı henüz açıklanmadı, ancak özellikleri dikkate alındığında C2 ve 5 Pro modellerinin arasına konumlandırılacaktır. 6.52 inç, 720p IPS LCD ekran, Snapdragon 665 işlemci, 4 GB RAM, 64 GB dahili hafıza, microSD kart yuvası başlıca özellikler arasında yer alıyor. 5000 mAh kapasiteli pil de 5i’nin en dikkat çekici özellikleri arasında sayılır. Arkada da 12 megapiksel ana kamera başta olmak üzere toplam dört kamera mevcut.

Realme 5i, turuncu renkli hoş bir kutuda geliyor. Kapağı kaldırınca öncelikle “Realme ailesine hoş geldiniz.” şeklinde Türkçeleştirebileceğimiz bir mesaj çıkıyor. Bu zarfın içinde hızlı başlangıç kılavuzu ve garanti belgesi var. Ayrıca zarfa SIM kart yuvası iğnesi eklenmiş. Daha sonra sıra Realme 5i’ye geliyor. Onun altında da şarj adaptörü ve USB kablosu var. Realme 5i’nin alt kenarında micro USB portu var ve kablo da buna uygun.

realme 5i kutu içeriği

Realme 5i, klasik bir giriş-orta segment Android telefonu. Büyük ekranlı telefonun önü cam, arkası ve kenarları ile plastikten yapılmış. Yeşil ve mavi arası bir tonda olan elimizdeki modelin arka yüzü çizgili dokusuyla yeterli bir sürtünme katsayısına sahip. Bu sayede elinizden kayıp gitmeyecektir. Büyük ekranına rağmen gövdesi idare edilebilir boyutlarda. Tek elle kullanım için de aynı yorumda bulunabiliriz, sıkıntı çıkarmaz diyebiliriz.

Realme 5i’de Android 9 Pie ve bunun üzerinde ColorOS 6 geliyor. Çok yakında Android 10 ve ColorOS 7 güncellemelerinin gelmesini bekliyoruz. Telefonda Google’ın Android uygulamaları ve servisleri yüklü olarak geliyor. Kurulum sırasında eski telefonunuzdan Realme 5i’ye veri taşıma işini yapabileceğiniz gibi, bu işi daha sonra da gerçekleştirebiliriz. Aynısı yüz tanıma ve parmak izi ekleme işlemleri için de geçerli. Arkada yer alan parmak izi okuyucusu rahat şekilde kullanılıyor ve hızlı görünüyor.

realme 5i

ColorOS kullanıcı arayüzü, Oppo telefonlarındakine göre ufak tefek farklılıklarla Realme 5i’de de karşımıza çıkıyor. OfficeSuite ve Opera gibi çeşitli uygulamalar yüklü olarak sunuluyor. Takvim, atılan adım sayısı, sık kullanılan uygulamalar gibi araçlar da ana ekranın hemen solundaki panelde yer alan Smart Assistant’ta kullanıcıları bekliyor. Kamera arayüzü de Oppo’nun telefonlarında gördüğümüz tarzda.

Çok yakında Realme 5i ile ilgili detaylı bir inceleme yazımız olacak. Eğer sorularınız varsa, aşağıdaki yorum alanında bizimle paylaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER