Manşetler

Realme 5 ve Realme 5 Pro uygun fiyatla dört kamera deneyimini yaşatacak

realme 5 pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Realme, hız kesmeden yeni telefonlar çıkarmaya devam ediyor. Şirketin bu yaklaşımı çerçevesinde gözler önüne çıkan en yeni telefonlar Realme 5 ve Realme 5 Pro oldu. Realme 3’ün takipçisi olan cihazlar, ilk olarak Hindistan’da satışa sunulacak. Dört arka kamera taşımaları, her iki telefonun da başlıca dikkat çekici özelliği olurken, bu deneyimin uygun fiyat karşılığında sunulması da ayrıca göze çarpıyor.

Realme 5 Pro‘nun ikilinin gelişmiş seçeneği olduğunu anlamak çok zor olmuyor. Akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 712 yonga set bulunuyor. Bu yonga sete eşlik eden RAM seçenekleri 8 GB’ye, dahili depolama alanı seçenekleri ise 256 GB’ye kadar uzanıyor. Enerjisini 4035 mAh kapasiteli pilinden alan telefonda 6.3 inç büyüklüğünde 1080p çözünürlüklü LCD ekran bulunuyor. Kulaklık jakı ve microSD kart yuvası bulunan telefonun pili USB-C girişi üzerinden şarj ediliyor. VOOC 3.0 hızlı şarj desteği de telefonun özellikleri arasında yer alıyor.

Dört lensli arka kamera sisteminde ana kamera görevini 48 megapiksellik Sony IMX586 sensör üstleniyor. 8 megapiksellik geniş açılı kamera, 2 megapiksellik derinlik sensörü ve 2 megapiksellik makro kamera da sistemin diğer üyeleri oluyor. Telefonun önünde ise 16 megapiksel çözünürlüklü bir kamera bulunuyor.

Daha alt segmentte konumlanan Realme 5 ise 6.5 inç büyüklüğünde 720p çözünürlüklü bir ekrana sahip. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 5000 mAh kapasiteli pili sağlıyor. Bu pili doldurmak için microUSB girişi kullanılıyor.

Realme 5’in kalbinde Qualcomm Snapdragon 665 yonga set bulunuyor. RAM seçenekleri 4 GB’ye, dahili depolama alanı seçenekleri ise 128 GB’ye uzanıyor. MicroSD kart yuvası ve kulaklık jakı bulunan telefonda ana kameranın çözünürlüğü 12 megapiksele çekiliyor. Ön kameranın çözünürlüğü ise 13 megapiksel.

Realme’nin çıkardığı diğer telefonlar gibi, Realme 5 ve Realme 5 Pro’da da çeşitli renk seçenekleri, holografik arka panel tasarımı eşliğinde sunuluyor. Realme 5’te mavi ve mor, Realme 5 Pro’da ise mavi ve yeşil renk seçenekleri mevcut. Realme’den yapılan açıklamaya göre, her iki telefon da su sıçramalarına karşı dayanıklı kasalara sahip. Bunun şirket adına bir ilk olduğunu belirtmek gerekiyor.

Realme 5 Pro ve Realme 5’in fiyatları ne kadar olacak?

Realme 5 Pro ve Realme 5’in fiyatları için henüz resmi açıklama yapılmış değil. Ancak Realme tarafından The Verge sitesine verilen bilgiye göre; Hindistan’da Realme 5 140 dolar, Realme 5 Pro ise 200 dolar civarında bir fiyat karşılığında satılacak.

İLGİLİ HABERLER