Teknoloji

Realme’nin 64 megapiksel kameralı telefonunun ismi ortaya çıktı

realme

Realme; 64 megapiksel çözünürlüklü bir sensörün de bulunduğu, dört arka kameralı telefonunu yakında tanıtacak. Şirket, telefonunu tanıtmadan önce 8 Ağustos’ta kameranın yeteneklerini sergileyeceği bir etkinlik düzenleyecek. Telefon hakkındaki detayların daha sonra açıklanması beklense de, cihazın Realme 5 adını taşıyacağı kesinleşmişe benziyor.

Daha önce çıkan haberlerde 64 megapiksel kameralı telefonun Realme 4 adını taşıyabileceği belirtilmişti. Ancak söz konusu Çin olunca 4 rakamına biraz temkinli yaklaşmak gerekiyor. Çin’de 4’ün uğursuz olduğuna inanıldığı için Çinli üreticiler bu rakamı telefonlarında kullanmamayı tercih ediyor.

Realme’nin Hindistan CEO’su Madhav Sheth de yeni telefonun adını, dolaylı bir şekilde de olsa, doğruladı. Twitter adını “Madhav ‘5’ Quad” olarak değiştiren CEO, böylelikle dört arka kameralı telefonun Realme 5 adını taşıyacağının işaretini vermiş oldu.

realme 5Sheth’in daha önce de Twitter adını değiştirerek Realme telefonlarının tanıtımını yaptığını belirtmekte fayda var. Hint CEO, daha önce de Realme X’in Hindistan’da piyasaya çıkışı şerefine Twitter adını “Madhav X” olarak değiştirmişti.

Realme 5 ne zaman tanıtılacak?

Realme 5 hakkında bilinenler şu an için oldukça sınırlı. Sadece dört arka kamera taşıyacağı bilinen telefonun ne zaman tanıtılacağı konusunda bir işaret verilmiş değil. Ancak akıllı telefonun önce Hindistan’da, daha sonra diğer ülkelerde satışa sunulması muhtemel görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER