Teknoloji

Realme 200 milyonuncu telefon satışını kutluyor

realme

Realme‘nin yolculuğu 2018’in mayıs ayında Oppo’nun Realme 1 modelini çıkarmasıyla başlamıştı. Akıllı telefon pazarında yola yarı bağımsız bir şekilde devam eden marka, bugün itibarıyla önemli bir kilometre taşını daha geride bırakmış oldu.

Şirket, beş yıldan biraz daha uzun bir süre içinde 200 milyonuncu telefon sevkiyatını gerçekleştirdi. Konuyla ilgili açıklama, kurucu Sky Li tarafından yapıldı. Hızlıca ve basit bir matematik işlemi yapmak, şirketin yılda 40 milyondan fazla telefon sattığını gösteriyor. İlk yılki satışların diğer yıllara kıyasla daha az olduğunu da belirtmekte fayda var.

Şirket, fiyatlarına kıyasla daha gelişmiş özellikler sunan cihazlarıyla akıllı telefon pazarında kendisine sağlam bir yer edinmeyi başarmış durumda. Geçtiğimiz ay Türkiye’de de piyasaya çıkan 11 Pro modeli, şirketin yaklaşımının en somut örnekleri arasında yer alıyor.

Realme GT5 Pro ile amiral gemisi pazarındaki iddiasını bir kez daha göstermeye hazırlanıyor

Ancak Realme’nin portföyünde amiral gemisi sınıfında telefonların bulunduğunu da unutmamak gerekiyor. Bu grubun en yeni üyesi de GT5 Pro olacak gibi görünüyor. Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemciye sahip olmasına kesin gözüyle bakılan akıllı telefon, “düşük ışıklı ortamlarda telefoto görüntülerinde yeni bir dönem” başlatmayı vadediyor. GT5 Pro’da 50 megapiksel çözünürlüklü Sony IMX890 periskop telefoto kameranın bulunacağı da bilinenler arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER