Teknoloji

Realme 12 Pro ve 12 Pro+’ın tasarımı resmi kayıtlar sayesinde görüldü

realme 12 pro

Realme‘nin Realme 12 serisini önümüzdeki haftalarda tanıtması bekleniyor. Şirketin yeni nesil telefonlarının ocak ayı sona ermeden resmiyet kazanması öngörülüyor. Tanıtımın Hindistan’da yapılacağı söylense de, Realme 12 Pro ve Pro+ modellerinin Çin’de TENAA tarafından onaylanması ilk durağın Çin olabileceğini de gösteriyor.

Seride Realme 12’nin yanı sıra 12 Pro ve 12 Pro+ modellerinin bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor. 12 Pro ve 12 Pro+, TENAA’nın veri tabanında RMX3843 ve RMX3841 model numaralarıyla boy gösteriyor. Veri tabanına eklenen görseller, tasarımın şirketin amiral gemisi telefonu Realme GT 5 Pro’nunkine benzer olduğunu gözler önüne seriyor. İki akıllı telefon da deri arka paneller ve büyük yuvarlak kamera modülleriyle gelecek.

İki telefon da selefleri gibi kavisli ekranlarla sahip olacak. Arka panelin ortasından geçen dikey şeritin bu telefonlarda da bulunması ayrıca dikkat çekiyor.

Realme 12 Pro, Snapdragon 7 Gen 3 ile gelecek

Pro+ versiyonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 7s Gen 2 işlemcinin olması öngörülüyor. Redmi de Note 13 Pro modelinde bu işlemciyi tercih etmişti. 12 Pro’nun ise Snapdragon 7 Gen 3 ile geleceği söyleniyor.

Realme 12 Pro+’ta 64 megapiksel çözünürlüklü Omnivision OV64B periskop telefoto kameranın bulunacağı biliniyor. Pro versiyonda ise 32 megapiksel Sony IMX709 2x telefoto kameranın tercih edildiği söyleniyor. Standart Realme 12 hakkındaki detaylar ise şimdilik belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER