EğlenceManşetler

Video: Ready Player One filminin resmi fragmanı yayınlandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Steven Spielberg’ün yakında vizyona girecek bilim kurgu filmi Ready Player One‘ın ilk fragmanı bu yılın başlarında düzenlenen San Diego Comic-Con etkinliğinde gösterilmişti. Şimdiyse Warner Bros. bu filme ait kapsamlı resmi fragmanı Facebook Live üzerinden düzenlediği bir canlı yayın eşliğinde yayınladı. Yazar Ernie Cline da bu hikâyenin çıkış noktasıyla ilgili soruları cevapladı.

Ernie Cline’ın Ready Player One adlı romanını konu alan film, herkesin zamanının büyük kısmını OASIS adı verilen bir sanal gerçeklik sisteminde harcadığı korkunç bir dünyada geçiyor. Oyuncular sanal gerçeklik içinde istedikleri herhangi bir dünyayı ziyaret edebiliyor. Bu sayede kitabın 80’lerin pop kültürüne atıfta bulunması da mümkün olmuştu.

Fragman, The Tree of Life (Hayat Ağacı) ve X-Men: Apocalypse filmlerinin yıldızı olan Sheridan’ın canlandırdığı Wade Watts’ın, babasının adını, bir süper kahramanın adına benzer söylenişe sahip olduğu için koyduğunu söylemesiyle başlıyor. Daha sonra insanlara herhangi bir şeyi yapma imkanı veren, insanların istedikleri herhangi birisi hâline dönüşmesine izin verdiği için kalmayı tercih ettikleri OASIS hakkında konuşuyor.

Daha sonra OASIS’in kurucusu James Halliday görünüyor. O da oyunculara öldüğünü, ancak geriye büyük bir sürpriz yumurta avı bıraktığını söylüyor. Buna göre, üç gizli anahtarı bulan tüm sistemin kontrolünü ele geçirecek. Wade bu sürpriz yumurta avına katılanlardan bir tanesi oluyor ve Bates Motel’den de bilinen Olivia Cooke’un canlandırdığı, Art3mis adlı bir başka rakip ile ekip kuruyor. Bu şekilde büyük bir kurumdan önce üç ipucunu bulmaya girişiyorlar.

Warner Bros. fragmanın yanı sıra film için, romanın kağıt kapağına göndermede bulunan bir poster de çıkardı. Ready Player One filmi 30 Mart 2018 tarihinde vizyona girecek.

İLGİLİ HABERLER