Teknoloji

Read It Later servisinde saklananlarda ilk sırayı YouTube aldı

Read It Later ve Instapaper gibi servisler web üzerinde karşınıza çıkan herhangi bir haberi veya makaleyi sizin için kaydediyor, ister web sitesi üzerinden ister iOS ve Android platformuna özel uygulamaları üzerinden sonra okuma fırsatı sunuyor. Bunun da ötesinde hoşunuza giden içerikleri saklamak için iyi bir alan işlevi de görüyor. Ne var ki, Read It Later tarafından yayınlanan istatistikler ilginç bir sonucu ortaya çıkardı.

Read It Later’ın yaklaşık dört milyon kullanıcısından elde ettiği verilere göre kullanıcıların sonradan okuma amaçlı olarak sakladıkları sitelerin başında bir video sitesi olan YouTube geliyor. Kullanıcılar “Sonra Oku” anlamına gelen “Read It Later” servisi altına herhalde videolara gelen yorumları saklamıyor olmalılar.

Aslında sonra okuma servisinde en çok kaydedilen içeriğin video olmasında Read It Later ekibinin de payı var. Site 2010 yılından itibaren video desteği de sunmaya başlamış ve bundan sonra videoların saklanma oranı da yükselmiş. Videolarla ilgili diğer ilginç ayrıntı da insanların genellikle uzun videoları saklamaya meyilli olması. Saklanan videoların ortalama uzunluğu neredeyse 30 dakika.

İlgili – Read It Later

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER