Teknoloji

Read It Later adını Pocket yaptı, tüm servisleri ücretsize çevirdi – Galeri

pocket-ios-00018

Instapaper veya Read It Later gibi sonra okuma servislerini kullanıyor musunuz? Bu servisler web’de karşılaştığınız, o an için okumaya fırsat bulamadığınız haber veya makaleleri sonra okuma, arşivleme hizmeti sunuyor. Sadece yazı  değil, fotoğraf ve videolar da bu servisler yardımıyla depolanabiliyor. Bu servislerin bazı özellikleri ücretsiz olarak sunulurken daha fazla özellik isteyenlerin ellerini ceplerine atması gerekiyordu. Read It Later bu durumu değiştirecek bir adım attı.

Read It Later markasını yeniledi, bundan böyle yola Pocket adıyla devam edecek. Daha önce sunulan tüm özellikler korunurken, bunların hepsinin ücretsiz olarak sunulması oldukça sevindirici. Pocket yardımıyla kaydettiğiniz yazı, fotoğraf veya videolara mobil cihaz, masaüstü ve dizüstü bilgisayarlardan oluşmak mümkün. Eski Read It Later kullanıcıları hesaplarını herhangi bir değişiklik olmadan Pocket üzerinde kullanabiliyor ve kaydettikleri tüm içeriklere anında erişiyor.

Pocket ile birlikte tasarımda da birtakım değişiklikler yapılmış. Kullanıcılar kaydettikleri yazıları ister ızgara görünümünde ister liste görünümünde, küçük resimler eşliğinde görüntüleyebiliyor. Ayrıca sadece yazı, fotoğraf veya video gösterecek şekilde kaydedilenleri filtrelemek mümkün. Kaydedilmiş içerikleri okuyucu formatında görüntülemenin yanı sıra web sitesi şeklinde görüntülemek de mümkün kılınmış. Yazı tipi boyutunu ayarlama, arkaplanın rengini değiştirmek gibi e-kitap okuma uygulamalarında gördüğümüz görünüm ayarları da mevcut. Bunun yanı sıra Pocket’a kaydetme işlevi Tweetbot ve Reeder gibi uygulamalara da eklenmiş. Böylelikle tweet’lerden ve RSS beslemelerinden Pocket’a içerik kaydı yapılabiliyor.

Pocket’ın iOS uygulamalarına ait ekran görüntüleri aşağıda yer alıyor. Ayrıca iOS ve Android uygulamalarının indirme bağlantılarını da eklemeyi ihmal etmedik.

Galeri: Pocket iOS Uygulaması Ekran Görüntüleri
[nggallery id=888]

İlgili – App Store
İlgili – Google Play

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER