Teknoloji

Razer’ın RGB aydınlatmalı yüz maskesinin ismi belli oldu

razer zephyr

Razer yılın ilk günlerinde aktif havalandırma, otomatik sterilizasyon, yerleşik ses amplifikatörü ve Razer Chroma aydınlatma sistemi barındıran PPE yüz maskesinin duyurusunu yapmıştı. Şimdiye kadar Project Hazel ismiyle anılan maske, Razer Zephyr ismiyle kullanıcıların karşısına çıkacak.

Razer’ın maske çalışmaları bir konsept olarak başlamıştı. N95 sınıfı respiratör sistemini aktif havalandırma ve bakteri filtreleme sistemiyle birleştiren Razer, solunum yolu tehlikelerinin yüzde 95 oranında engellenebileceğini belirtmişti. Havalandırma sistemi, aktif hava soğutması sayesinde maskeyi takanların ferah kalmasını sağlıyor.

Razer Zephyr’in ilk etapta belli bir kullanıcı grubuyla test edileceği belirtildi. Zephyr’i piyasadaki diğer maskelerden ayıracak en önemli özelliği ise Razer Chroma RGB aydınlatma olacak gibi görünüyor.

Maske şeffaf tasarımıyla maskelerin neden olduğu sosyal etkileşim problemlerini engellemeyi vadediyor. Şeffaf tasarım sayesinde maskeyi takanların yüz ifadelerini görmek de mümkün oluyor. Bunun da iletişimi kolaylaştıracağı belirtiliyor.

Razer’ın VoiceAmp teknolojisi ise maskeye mikrofon ve hoparlör ekliyor. Böylelikle maskeyi takanların söylediklerinin daha net anlaşılması mümkün hâle geliyor. Razer, gerçekleştirdiği testlerde maskenin hem mümkün olduğunca rahat bir deneyim hem de üst düzey koruma sağladığının altını çiziyor.

Razer Zephyr ile ilgili detaylar şu an için belirsizliğini koruyor. Ancak şirketin paylaşımı, maskenin kullanıcılarla buluşmasının çok uzak olmadığını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER