Teknoloji

Project Linda ile Razer Phone dizüstü bilgisayara dönüşüyor – Video

razer phone project lindaRazer devasa dizüstü bilgisayarlar ya da renkli fareler ve klavyeler çıkarmanın yanı sıra akıllı telefonlar veya akıllı telefon aksesuarları ile daha yakından ilgileniyor. Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru Razer Phone’u çıkaran şirket, CES 2018’de de bu akıllı telefon ile ilişkili bir aksesuar konseptini  sergiliyor.

“Project Linda” olarak adlandırılan konsept ürün, aslında akıllı telefon tarafından çalıştırılan bir dizüstü bilgisayar. Tabii ki, kullanılan akıllı telefon Razer Phone oluyor. Dizüstü bilgisayar formunda bir yerleştirme istasyonu niteliği taşıyan Linda’nın üstünde, Razer’ın telefonunun yerleştirilebildiği bir yuva bulunuyor.

Razer Phone yuvaya yerleştirilip, aksesuarın klavyesinde buluna açma kapatma düğmesine basıldığında, yuvada gizli biçimde duran USB-C prizi hareket ederek Razer Phone’un USB-C portuna takılıyor. Böylelikle Razer Phone’un kullanıcı arayüzü büyük ekrana taşınıyor. Telefonun dokunmatik ekranı ise bir izleme dörtgeni gibi kullanılabiliyor. Böylelikle standart bir dizüstü bilgisayar elde ediliyor.

Project Linda, doğal olarak Android ile çalışan bir dizüstü bilgisayara dönüşüyor ve bir bilgisayarın yerine getirdiği temel işleri yapabiliyor. Büyük ekranı, tam tuş takımlı klavyesi ve izleme dörtgeniyle rahat bir çalışma imkanı sağlıyor. Ayrıca USB üzerinden fare de bağlanabiliyor.

Standart bir Razer dizüstü bilgisayarı görünümünde olan Linda’nın içinde büyük boyutlu bir pil de bulunuyor. Böylelikle telefonun çalışma ömrünün ötesine geçmek mümkün oluyor. Tüm işlemci gücü ise Razer Phone tarafından sağlanıyor.

Tabii ki, oyun keyfi de unutulmuyor. Razer Project Linda’nın gösteriminde “Vainglory” adlı oyunu kullanıyor. Bu arada Razer Phone’un ön yüzünde yer alan ve çok güçlü ses çıkışı sağladığı belirtilen hoparlörler de Project Linda dizüstü bilgisayar konseptinin temel ses çıkışları oluyor.

Project Linda’nın piyasaya çıkacak bir ürün olup olmayacağı şu an için bilinmiyor. Dolayısıyla bir fiyatı veya çıkış tarihi bulunmuyor. Zaten Razer’ın CES’te çeşitli tüketici ürünleri konseptleri sergileme geleneği bulunuyor. Bunların bazıları hayata geçerken bazıları tozlu raflara kaldırılıyor. Project Linda da şu an için konsept seviyesinde bulunuyor. Razer gelen geri bildirimlere göre ne yapacağına karar verecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER