Teknoloji

Razer Phone’un kamerası yazılım güncellemeleriyle gelişecek

razer phoneKamera deneyimi günümüzde akıllı telefonların en önemli unsurları arasında yer alıyor. Ancak kimi üreticiler, telefonlarını mümkün olduğunca hızlı biçimde çıkarmak için kamera deneyiminden taviz vermeyi seçebiliyor. Özellikle pazara yeni giren üreticilerde bu tercih daha sık görülüyor. Essential’ın ardından Razer Phone da kamera deneyimi “güncellemelerle iyileşecek” telefonların arasına katıldı.

Razer’ın ilk akıllı telefonunun odak noktasında oyun ve eğlence tüketimi bulunuyor. Bu noktalara yoğunlaştığı için kameradan vazgeçmiş gibi görünen Razer, bu durumu yazılım güncellemeleriyle düzeltmeyi planlıyor. Razer CEO’su Min-Liang Tan, kişisel Facebook sayfası aracılığıyla yaptığı açıklamada önümüzdeki döneme ilişkin güncelleme planları hakkında bilgi verdi.

Razer’ın akıllı telefonunun arkasında iki kameralı bir kurulum bulunuyor. Bu kameraların her ikisi de 12 megapiksel çözünürlüğe sahip. Lenslerden biri f/1.7 diyafram genişliğine sahip. f/2.6 diyafram genişlikli telefoto lens ise 2x yakınlaştırma yapabiliyor. Kamera kurulumunun şimdiden muhteşem olduğunu belirten Tan, tek eksiğin birkaç yazılımsal dokunuş olduğunu dile getirdi.

Kamera yazılımının performansı üzerine odaklanmayı planlayan Razer, deklanşör hızı ve düşük ışık performansı gibi konuları iyileştirecek. Şirket daha önce yayınladığı bir güncellemeyle de denge ve doğruluk gibi konularda kamerayı güçlendirmişti.

Razer Phone kamerası yakında daha yetenekli hâle gelecek

Razer Phone için yapılacak kamera güncellemeleri birkaç aylık bir sürece yayılacak. Ancak bu güncellemeler tamamlanınca telefonun kamerası eskiye kıyasla çok daha yetenekli hâle gelecek. 4x slow-motion kayıt, portre modu ve 60 fps video kayıt yeteneği gelecek özellikler arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER