Teknoloji

Razer Opus ile kulaklık pazarında devlere meydan okuyor

razer opus

Razer, sürpriz olarak tanımlanabilecek bir adım atarak Opus adını taşıyan kulaklığını gözler önüne çıkardı. Razer’la özdeşleşen RGB LED ışıkları veya üç yılanlı logoyu Opus’un üzerinde görmek mümkün olmuyor. Kafa üstü bir kulaklık olan Opus, sofistike tasarımıyla dikkat çekiyor. Gürültü engelleme özelliğine sahip olan kulaklıkta ses kalitesi için THX sertifikası mevcut.

Razer, Opus’un bu sertifikaya sahip olması için THX ile birlikte çalışarak kapsamlı testler gerçekleştirdiğinin altını çiziyor. THX Certification’ın başındaki isim olan Peter Vasay, ulaşılan sonucu şu sözlerle tanımlıyor: “Bu çalışmalar sonucunda ortaya zengin ve dengeli bir ses deneyimi, temiz vokaller ve derin etkili baslar sunan; müzik, film ve oyunlar için optimize edilmiş yüksek performanslı bir kablosuz kulaklık çıktı.”

Opus’un kulak kısımlarında ve kafa üstü bandında rahat deneyim için suni deri tercih edilmiş. Aktif gürültü engelleme özelliği aktifken tam şarjda 25 saatlik bir müzik deneyimi sunan Opus, kulak üstünde olup olmadığını algılayarak müziği durdurabiliyor veya başlatabiliyor. 40 mm. sürücüler taşıyan kulaklıkta Bluetooth 4.2 desteği mevcut.

AAC, APTX, A2DP, AVRCP ve HFP codec’leri de Opus’un destek listesinde yer alıyor. Dileyenler Opus’u 3.5 mm. kulaklık kablosuyla birlikte analog modda kullanabiliyor.

Razer kullandığı gürültü engelleme sistemini “Gelişmiş Hibrit Aktif Gürültü Engelleme” olarak tanımlıyor. Bu sistemde toplamda dört mikrofon kullanılıyor. Her kulak kısmında bir iç bir de dış olmak üzere çift mikrofon yer alıyor. Bu sistemin hibrit özelliği ise aktif gürültü engellemenin sesin pasif kırılmasına yardım etmesinden geliyor. Sesteki pasif kırılma, kulak bölümlerinin yalıtımıyla oluşuyor.

Razer Opus için ne kadar ödemek gerekiyor?

Razer, Opus ile ana hayran kitlesi olan sıkı oyuncuların pek de aşina olmadığı “yaşam tarzı” kategorisi için bir ürün seçeneği sunmuş oluyor. Oyun dünyasının ötesine uzanan bir ürün olan Opus ile Razer’ın Bose, Sony ve Beats gibi kulaklık üreticilerine meydan okuduğu söylenebilir.

Razer Opus yurt dışında satışa sunulmuş durumda. Kulaklığın ABD’deki fiyat etiketinde 199 dolar, Avrupa’daki fiyat etiketinde ise 210 avro yazıyor. Razer Opus’un taşıma kutusunda 3.5 mm. kulaklık kablosu, USB-C şarj kablosu, uçak adaptörü, USB-C’yi USB-A’ya dönüştüren bir adaptör çıkıyor.

İLGİLİ HABERLER