Teknoloji

Razer’dan akıllı saat ve spor bandı karışımı Nabu akıllı bant

Ürettiği oyun bilgisayarlarıyla tanınan Razer da giyilebilir teknolojinin cazibesine kapılan şirketlerden biri oldu. Akıllı saat ve spor bandının ortasında bir yerde konumlanan akıllı bant Nabu’yu hazırlayan şirket, ürününü Las Vegas’ta düzenlenen CES 2014’te görücüye çıkardı.

razer-nabu-080114

İlk olarak görüntüsüyle dikkat çeken Nabu, renkli bir tasarıma ve kıvrımlı hatlara sahip. İki farklı ekran barındıran cihaz, havalı görüntüsünün yanı sıra akıllı telefonlarla eşleşebiliyor. Aramalar, e-postalar, mesajlar ve uygulamalar için gelen bildirimleri Nabu’nun ekranı aracılığıyla görmek mümkün oluyor. Üst kısımda yer alan ekran ikonları ve bildirimleri gösterirken, alttaki ekranda gelen e-postaların ilk satırları gibi daha özel bilgilere yer veriliyor. Aynı zamanda gelişmiş sensörler sayesinde Nabu biyolojik verileri toplayabiliyor ve bu verileri analiz edebiliyor.

Razer’ın kurucularından biri olan, aynı zamanda şirketin CEO’luğunu ve kreatif direktörlüğünü yürüten Min-Liang Tan; akıllı saatlerin mevcut hallerinde çok kaba olduğunu, spor bantlarının ise kolayca unutulduğunu belirtti ve Nabu ile bu sorunları ortadan kaldırdıklarını dile getirdi. Tan Nabu’yu iki tür arasında bir köprü kuran devrimci bir ürün olarak tanımladı. Geliştiriciler için 2014’ün başında 49 dolardan satışa sunulacak olan Nabu’nun tüketiciler için ne zaman piyasaya sürüleceği ve fiyatının ne olacağı şu an için bilinmiyor.

İlgili >> Pocket-lint

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER