Teknoloji

Razer Android telefonlarında oyun oynayanlara özel kablosuz kulaklığını tanıttı

razer hammerhead true wireless

Android telefonlarla oyun oynayıp kablosuz kulaklık kullananların şikayet ettiği başlıca noktalardan bir tanesi gecikme oluyor. Bu durumun işletim sisteminden mi, yoksa üreticiden mi, yoksa her ikisinden mi kaynaklandığı belli değil. Ancak Razer, yeni kablosuz kulaklığı Hammerhead True Wireless ile bu soruna çözüm bulmayı amaçlıyor.

Razer’ın yeni tanıttığı gerçek anlamda kablosuz kulaklıkların, “Oyun Modu” özel bir iOS veya Android uygulaması üzerinden etkinleştirildiğinde, 60ms gecikme süresi sunduğunu görüyoruz. Sonuç olarak ekranda gördüğünüzün sesini anında kulaklarınızda hissediyorsunuz.

Razer, kulaklıklarının Bluetooth 5.0’ın özelleştirilmiş bir versiyonunu kullandığını söylüyor. Bu sayede düşük gecikme modunda ses kalitesi ve pil ömrü korunuyor. Açmak için kulaklık topuzuna art arda üç kez tıklatmak yeterli oluyor.

razer hammerhead true wireless

Hammerhead True Wireless tasarım açısından AirPods ile benzer bir çizgide bulunuyor. Kulağa oturmasına yardımcı olacak kulak uçlarına bağlı biçimde çalışmıyor. Yine de, rahatını düşünenler için kutuya birkaç tane silikon uç eklenecek. USB-C üzerinden şarj edilen kutusundan çıkarıp kulaklarınıza taktığınızda, çok büyük ihtimalle rahatlıkla uyum sağlayacaktır. Oyun oynarken dış ortamın gürültüsünden uzaklaşmak isteyenler için Razer’ın kulaklığı pek yardımcı olmuyor. O hâlde gürültü bastırma özellikli AirPods Pro kablosuz kulaklıkları tercih etmek daha iyi olacaktır.

Hammerhead True Wireless IPX4 suya dayanıklılık da sunuyor. Şarj başına üç saatlik kullanım sağlıyor. Kutu ise dört kez şarj etme ve toplamda 12 saat pil ömrü sunma yeteneğine sahip. Çalan parçayı değiştirme, gelen çağrıları cevaplama, seçilen sesli asistanı tetikleme gibi dokunmatik kontroller de kulaklık topuzları üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Eğer sesi ayarlamak istiyorsanız, onu telefonunuzdan yapmalısınız.

Razer Hammerhead True Wireless için yurt dışında 99 dolarlık fiyat belirlenmiş. Android telefonla kullanıldığında fark yaratan Oyun Modu dışında bu kulaklıkların fazla dikkat çekici yanı yok gibi görünüyor. Bu yeni kablosuz kulaklıklar yurt dışında Razer.com web sitesi üzerinden satışa sunuldu.

İLGİLİ HABERLER