Manşetler

Android tabanlı taşınabilir oyun konsollarına son örnek Razer Edge

razer edge

Razer en sonunda taşınabilir Android oyun cihazı olan Edge’i gösterdi. Bu cihazı daha önce en son Aralık 2021’de görmüştük ve ondan çok daha iyi görünüyor. Razor Edge, Ocak 2023’te 399.99 dolar karşılığından yalnızca Wi-Fi sürümüyle piyasada olacak. Ardından 2023’ün başlarında Verizon aracılığıyla 5G’ye hazır bir sürüm de ABD’de piyasaya sürülecek. Bu mobil operatörün ultra geniş bant ve 6GHz altı ağlarını destekleyecek. Razer, Steam Deck’in rezervasyon modelini takip ediyor ve insanların 5 dolar karşılığında bir Edge rezerve etmesine izin veriyor.

Bunun Xbox Cloud Gaming veya Nvidia GeForce Now aracılığıyla bulut oyunu akışı için harika bir cihaz olması bekleniyor. Razer, PC oyunlarını yerel ağ üzerinden yayınlarken Edge’in Steam Link uygulaması aracılığıyla saniyede 144 kareye kadar desteklediğini söylüyor. Edge, Qualcomm’un G3X Gen 1 yonga setine sahip ve Android 12 ile çalışıyor. Aslında işin özünde bu, hepsi bir arada bir avuçiçi cihaz olmak yerine, kumandaları çıkarılabilen 6,8 inçlik bir tablettir. Bu arada kumanda, Kishi V2 Pro’nun titreşimli geri bildirim özellikli ve 3,5 mm kulaklık jakı içeren daha özellikli bir sürümüdür. Bu oyun kumandası şimdilik ayrı olarak satılmayacak. Şimdilik, yalnızca Edge ile birlikte sunuluyor.

razer edge

Tablet bileşeni özellikleriyle dikkat çekiyor. 144Hz yenileme hızına sahip 6.8 inç FHD Plus (2.400 x 1.080) OLED ekranı var. Qualcomm’un “Oyun Platformu” olarak adlandırdığı G3x Gen 1 yonga setinin yanı sıra, 8GB LPDDR5 RAM ve 128GB depolama alanı var. Kablosuz kulaklık bağlamak için Bluetooth 5.2’ye ve ayrıca Wi-Fi 6E bağlantılarına sahiptir.

Edge’in önünde kamerası da var. Böylece oyun oynarken Twitch’te yayın yapabilir veya bir Zoom görüşmesine bağlanabilirsiniz. Pil ömrüne gelince Razer, Edge’in 5000 mAh kapasiteli pile sahip olacağını paylaştı. Bu nedenle cihazı yalnızca bulut oyun akışı için kullanırsanız, birkaç saatlik kesintisiz oyun imkanı sunacaktır.

razer edge

Razer Edge türünün ilk örneği olmasa da, Logitech’in daha düşük özelliklere sahip G Cloud Gaming Handheld’inden sadece 50 dolar daha fazlaya, 399.99 dolara satılacak. Bu da onu fiyat konusunda yeteri kadar rekabetçi kılacaktır. Razer’ın 144Hz yenileme hızı ekranı ve güçlü yonga seti, hem bulut oyun akışında hem de Android oyunlarını yerel olarak çalıştırırken mükemmel performans sağlıyorsa, 2023’ün başlarında yurt dışında piyasaya çıkacak bu ürün güçlü bir oyuncu olacaktır.

Edge’in sadece Wi-Fi özellikli versiyonu yurt dışında Razer’ın web sitesinde ve RazerStore mağazalarında satılıyor. Edge 5G ise Verizon üzerinden satılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER