Teknoloji

Razer Blade Pro Kaby Lake işlemciyle ve THX sertifikasıyla güncellendi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

razer blade pro17 inçlik oyun bilgisayarı pazarında estetiğe genellikle fazla önem verilmez. En önemli unsur masaüstü bilgisayar seviyesindeki teknik özelliklerin teoride taşınabilir bir biçimde sunulmasıdır. Razer ise farklı bir yönde ilerleyerek, 17.3 inç Blade Pro dizüstü bilgisayarını eşsiz bir mekanik klavye tasarımı, oldukça küçük bir güç adaptörü ve 2.5 santimetrenin altında kalınlığa sahip gövdesine sığdırdığı dört saatlik çalışma ömrü sağlayan pil ile birlikte sunmuştu. 4K G-Sync dokunmatik ekran ise zaten lüks sınıfına giren dizüstü bilgisayarın diğer bir değerli parçasıydı.

Razer geçen yılın modelini hız aşırtılabilir dört çekirdekli Kaby Lake işlemci, 2667 MHz ile daha hızlı bir bellek ve hem ekran hem de ses jakının sahip olduğu THX sertifikasıyla birlikte sunuyor. Tabii ki Razer, fiyatta da küçük bir güncelleme yapıyor. Orijinal modelin 3699 dolarlık yurt dışı fiyatına karşılık, güncellenmiş model 3999 dolarlık bir fiyat etiketine sahip.

Razer, bu dizüstü bilgisayarın geçen yılki nesil ile aynı termal performansa sahip olduğunu söylüyor. Hız aşırtma ve daha hızlı RAM’e rağmen bu durum değişmiyor. Grafik tarafında ise 1080 Ti gibi güncel bir seçenek yerine, aynı GeForce 1080 grafik kartını görüyoruz.

THX sertifikasyonunu ilginç olarak nitelendirebiliriz. İlk kez taşınabilir bir cihazda bu özellik bulunuyor. Ekran ve ses jakı geçen yılki modelde bulunanlarla aynı değil, THX’ten gelen geri bildirimle birlikte küçük oynamalar yapılmış. THX üretim hattından çıkan modelleri de test ederek piyasada satılan cihazların da standartları karşılayıp karşılamadığından emin oluyor. THX sertifikası sayesinde daha düzgün video oynatma yeteneği, daha doğru renk üretimi ve daha net ses çıkışı sunuluyor.

Güncellenmiş Razer Blade Pro modeli nisan ayında yurt dışında satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER