Teknoloji

Razer Blade Nvidia Quadro RTX 5000 ile yenileniyor

razer blade nvidia quadro rtx 5000

Nvidia‘nın Quadro RTX 5000‘in dizüstü bilgisayarlara gelişini müjdelemesinin ardından bu yeni grafik işlemcisini taşıyan dizüstü bilgisayarlar da ortaya çıkmaya başladı. Bu yolun öncülüğünü üstlenen şirket Razer oldu. Razer Blade 15 ve Blade Pro 17 profesyonel dizüstü bilgisayarlarını Nvidia Quadro RTX 5000 grafik işlemcisiyle güncelledi. Her iki dizüstü bilgisayarda da RTX 5000’in yanı sıra 32 GB RAM ve 1TB NVMe depolama alanı bulunuyor. İki cihaz da Merkür beyazı olarak adlandırılan renk seçeneğiyle dikkat çekiyor.

15 inç ekranlı modelde 4K OLED dokunmatik panel tercih edilmiş. Dizüstü bilgisayarın kalbinde ise Intel Core i7-9750H işlemci bulunuyor. 17 inç ekranlı model ise 120 Hz yenileme oranına sahip 4K çözünürlüklü panel taşıyor. İşlemci tercihi ise Core i9-9880H’den yana kullanılmış.

Daha fazla güç isteyen kullanıcılar, her iki modeli de Razer Core X‘e bağlayabilecek. Böylelikle ekstra ekran kartı gücünden yararlanmak mümkün olacak.

Razer Blade 15 ve Blade Pro 17‘nin Quadro RTX 5000 taşıyan yeni versiyonlarının çıkış tarihleri ve fiyatları şu an için bilinmiyor. Razer’dan yapılan açıklamada, dizüstü bilgisayarlarla ilgili diğer detayların önümüzdeki dönemde paylaşılacağı ifade edildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER