Teknoloji

Razer Blade 15 güçlü özellikler ve geliştirilmiş klavyeyle yenileniyor

razer blade 15

Razer Blade 15 dizüstü oyun bilgisayarı, hem dışından hem de içinden yenilenmiş şekilde oyuncuların karşısına çıktı. Intel ve Nvidia’nın en yeni donanımlarını barındıran dizüstü bilgisayar, ana gövde tasarımında uzun süredir beklenen bazı değişiklikleri de beraberinde getiriyor.

Yeni Blade 15, iki farklı model seçeneğiyle mayıs ayında satışa sunulacak. Gelişmiş yapılandırma seçeneğinde 10. nesil sekiz çekirdekli Intel Core i7-10875H işlemci bulunacak. Ekran kartı tarafında ise seçenekler Nvidia GeForce RTX 2070 Super Max-Q’dan RTX 2080 Super Max-Q’ya kadar uzanacak. Bu model, mobil işlemci performansında yeni dönemin vitrini olacak gibi görünüyor.

Diğer modelin de aslında gelişmiş versiyondan pek farklı olmadığını belirtmek gerekiyor. Altı çekirdekli onuncu nesil Intel Core i7-10750H işlemci barındıran bu modelde ekran kartı seçenekleri Nvidia GeForce GTX 1660 Ti’den başlıyor. En üst seçenek olarak ise Nvidia RTX 2070 Max-Q kullanıcıların karşısına çıkıyor.

Yenilenen Blade 15’teki küçük ama önemli değişikliklerden birisi de klavyedeki tuş diziliminin değiştirilmesi. Blade 15’in geçmiş versiyonlarında üst yön tuşu, Shift ve soru işareti tuşları arasında sıkışıyordu. Yeni tasarımda ise yön tuşlarının tamamı Shift tuşlarının altına taşınıyor.

razer blade 15

Blade 15’in baz modeli ve gelişmiş versiyonu arasında bazı fiziksel farklar da söz konusu. Örneğin, baz modelde UHS-III SD kart okuyucusu bulunmuyor. Buna ek olarak, Thunderbolt 3 ve ekstra USB-C 3.2 Gen 2 girişini dizüstü bilgisayarı şarj etmek için kullanmak da mümkün değil. Bu özelliklerin hepsi gelişmiş modelde de mevcut. Daha üst donanıma sahip modelde ise Ethernet girişinin bulunmaması önemli bir eksik olarak öne çıkıyor.

Razer Blade 15 için farklı ekran seçenekleri mevcut

Razer Blade 15’in baz modelinde ekran seçenekleri mat dokulu Full HD ekran ile başlıyor. 144Hz yenileme oranına sahip bu ekranı, 1ms tepki süresine sahip ve renk doğruluğu daha yüksek bir OLED panelle değiştirmek mümkün. Gelişmiş modelde ise 300Hz yenileme oranına sahip LCD ekran bulunuyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde burada LCD yerine OLED’i tercih edebiliyor. Sadece OLED modelde dokunma desteği ve Corning Gorilla Glass koruma imkanı sunuluyor.

Her iki Razer Blade 15 modeli de genişletilebilir M.2 2280 PCIe SSD ile geliyor. Baz modelde varsayılan depolama alanı seçenekleri 256 GB’den başlıyor. Gelişmiş modelde ise alt sınır 512 GB olarak belirlenmiş. 16 GB DDR4 RAM de Blade 15’in özellikleri arasında bulunuyor. Razer, tercihini yine Windows Precision sürücülü cam izleme dörtgenlerinden yana kullanmış.

İLGİLİ HABERLER