Teknoloji

Razer Blade 15 ailesine çift depolamalı daha ucuz bir üye

razer blade 15 dual storage

Razer Blade 15 hem oyun hem de iş ve eğlence için mükemmel bir dizüstü bilgisayar niteliğini taşıyor. Ancak ilerleme her zaman kaçınılmazdır. Normalde bir dizüstü bilgisayar yenilendiğinde, bundan mevcut modelin güncellendiğini anlarız. Ne var ki, Razer daha farklı bir yol izleyerek mevcut modelin bir alternatifini; Razer Blade 15 “Dual Storage Edition” modelini çıkardı.

Bu modelin “Dual Storage Edition”, yani “ikili depolama sürümü” adını taşımasının nedeni, Razer’ın SSD ve geleneksel sabit disk sürücüsüne aynı anda yer vermesi. Çift depolamalı Razer 15, 1599 dolar gibi daha uygun bir yurt dışı fiyatıyla sunuluyor. Görünüşü orijinal Blade 15 modeline benzese ve adı da hemen hemen aynı olsa da, bu yeni temel model her anlamda aynı sayılmaz. Biraz daha kalın gövdeye sahip, ayrıca bazı üst sınıf parçaları barındırmıyor.

Bu Blade 15 modeli, Blade serisi içindeki yeni giriş seviyesi model oluyor. Daha yüksek bileşenlere sahip modeller yine aynı fiyatlardan sunulmaya devam ediyor.

Razer, dizüstü bilgisayarın maliyetini düşürmek amacıyla 144 Hz ekranı kaldırmış. Ayrıca buhar hazneli soğutma yerine tek parça fan çıkışına yer vermiş. Bu da kalınlığı biraz artırmış. Ayrıca daha eski Chroma aydınlatma tekniğini kullanmış. Bu nedenle fonksiyon tuşları sürekli aydınlık kalıyor.

razer blade 15 dual storage

Tabii ki, Razer daha pahalı Blade 15’lerdeki bazı unsurları muhafaza etmiş. Örneğin, Core i7-8750H işlemci duruyor. Bunun yanı sıra daha düşük sınıf GTX 1060 Max Q grafik işlemci birimi, 16 GB RAM ve 60 Hz yenileme hızlı 1920 x 1080 piksel ekranı da görüyoruz. Bu özelliklerle ikili depolamalı Blade 15 daha üst sınıf modellerle aynı görsel performansa ulaşmayabilir. Yine de, çoğu oyunu orta-üst ayarlarla sorunsuz biçimde oynamak mümkün olacaktır.

Ayrıca Razer Ethernet portu da eklemiş. Oyun oynarken en düşük gecikmeyi ve yüksek hızı isteyenler için kablolu bağlantı hâlâ önemli bir tercih.

Razer Blade 15 Dual Storage Edition, 1599 dolarlık fiyat etiketiyle ABD, Avrupa ve Çin’de ön siparişe sunuldu. Ayrıca Kasım 2018’de çeşitli Avrupa, Asya-Pasifik ülkelerinde satışa sunulacak.

Razer Blade 15 serisine yeni renk seçeneği eklendi

razer blade 15 merkür beyazı

Bu arada mevcut Blade 15 serisine de yeni bir renk seçeneği eklendi. Merkür beyazı renk seçeneği dizüstü bilgisayarı daha da çekici gösteriyor.

Yeni renkle birlikte tamamen beyaz bir klavye, aydınlatmalı olmayan bir Razer logosu sunuluyor. Geleneksel yeşil renkli portların yerini de siyah renkli portlar alıyor. Bu model de hem GTX 1060 hem de GTX 1070 Max Q grafik konfigürasyonlarıyla sunuluyor. 2018’in son çeyreğinde ABD, Kanada ve Çin’de satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER