Teknoloji

Razer Basilisk V3 bir oyuncuya istediği her şeyi sunuyor

razer basilisk v3
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Razer çarşamba günü gelişmiş özelleştirilebilirlik için en iyi özelliklerle donatıldığını belirttiği yeni Razer Basilisk V3 kablolu oyun faresini duyurdu. 10+1 programlanabilir düğme, modlar arasında geçiş yapmak için akıllı bir kaydırma tekerleği ve yüksek dozda Razer Chroma RGB gibi özellikler bu farede mevcut durumda.

Şirketin belirttiğine göre, Basilisk ailesi 2017’deki ilk lansmanından bu yana, oyuncuların kendilerine ait bir oyun faresi olmasıyla sonuçlanan düzenli yenilikler gördü. Razer Basilisk, zengin özelliklere sahip bir fareye ihtiyaç duyan oyuncular için özelleştirilebilirlik ve performans için mükemmel bir deniz feneri haline geldi.

Razer Basilisk V3 özellikleri

Oyuncular, hem donanım hem de yazılım uygulamaları aracılığıyla Basilisk V3’te sunulan çeşitli özelleştirme seçenekleriyle tam kontrolün keyfini çıkaracaklar. Basilisk V3, iyi bir kaydırma deneyimi için yeni tasarlanmış, akıllı Razer HyperScroll Tilt Wheel’e sahip. Kullanıcıların, modlar arasında otomatik olarak geçiş yapmasını veya Dokunsal Kaydırma, Akıllı Makara ve Serbest Döndürme Kaydırma adlı üç ek benzersiz mod arasında geçiş yapmasını sağlıyor:

  • Dokunsal Kaydırma (Tactile Scrolling) Modu: Yüksek hassasiyette ve belirgin çentikli kaydırma için. Silahlar veya beceriler arasında geçiş yapmak için idealdir.
  • Smart-Reel Modu: Razer Synapse aracılığıyla etkinleştirilen kaydırma tekerleği, daha hızlı kaydırdığınızda otomatik olarak dokunsal moddan serbest dönüş moduna geçer.
  • Serbest Döndürme Kaydırma (Free-Spin Scrolling) Modu: Akıcı, yüksek hızlı kaydırma için. Okunan içeriği hızla taramak veya tekrarlanan oyun komutlarını hızlıca gerçekleştirmek için mükemmel.
razer basilisk v3
Razer Basilisk V3

Ayrıca Basilisk V3 kaydırma tekerleği, daha hızlı döndürüldüğünde farenin kaydırma hızını artıran ve uzun belgeler ve makaleler arasında daha da hızlı gezinmeye olanak tanıyan Sanal Hızlandırma özelliğine sahip. Sanal Hızlandırma, Razer Synapse aracılığıyla değiştirilebilir ve kullanıcıya Basilisk V3’ü daha da kişiye özgü bir hale getirmenin farklı yolunu sunar.

Farenin alt kısmındaki 10 kolay erişim düğmesi ve 1 özelleştirilebilir profil değiştirme düğmesi ile bas-konuş, ping, makrolar ve ikincil işlevler gibi hızlı temel eylemler her bir fare düğmesine istenildiği gibi programlanabilir. Profiller ayrıca kaydedilebilir ve programlar arasında sorunsuz bir şekilde değiştirilebilir. Beş adede kadar yerleşik bellek profili ile istediğiniz zaman, istediğiniz yerde düzgün bir şekilde oyun oynayabilirsiniz.

Basilisk V3, 16.8 milyondan fazla renk ve sayısız ışık efektiyle muhteşem bir Chroma RGB parıltısı için her yerinde 11 adet Razer Chroma aydınlatma bölgesi ve farenin etrafını saran bir alt ışık ile geliştirildi. Şu anda aydınlatması 150’den fazla Chroma entegreli oyunda, oyun içi etkinliklerle akıllıca senkronize olacak ve etkileşime girebilir durumda.

Bunlara ek olarak Razer Basilisk V3, Razer Focus+ 26K DPI Optik Sensör ile donatılmış. Dünyanın en gelişmiş ve hassas sensörü olarak nitelendirilen bu birim, Asimetrik Kesme gibi akıllı işlevlere sahip ve kullanıcılara, ihtiyaçlarına göre kalkış ve iniş mesafelerini özelleştirme olanağı veriyor. İstenmeyen çift tıklama riskini de ortadan kaldıran 0,2 ms’lik çalıştırma hızına (actuation speed) sahip Razer Optical Mouse Switches Gen-2 sayesinde net, amaca yönelik tıklamaları deneyimleyebilirsiniz.

Razer Basilisk V3 yurt dışında 69.99 dolar veya 79.99 avro fiyat etiketleriyle satışa sunuldu.

İLGİLİ HABERLER