Teknoloji

Razer Anzu akıllı gözlük tanıtıldı, kablosuz kulaklıkların teknolojisi burada

razer anzu

Razer da Bose, Amazon ve diğer üreticilerin yolunu takip ederek yeni akıllı gözlüğünü tanıttı. Razer Anzu gözlük hem dikdörtgen hem de yuvarlak çerçeveli versiyonlarıyla 199.99 dolarlık fiyat etiketiyle sunuluyor. Her iki versiyonda da büyük ve küçük olmak üzere iki büyüklük bulunuyor. Hafta içinde ön siparişler alınmaya başlandı.

Anzu’nun müşterilere sunulan paketlerinde iki set lens bulunuyor. Normal bir çift lens mavi ışığa karşı yüzde 35’lik filtreleme sağlıyor. Ayrıca Razer, yüzde 99 ultraviyole ışın koruması sağlayan güneş gözlüğü lenslerini de kutuya eklemiş.

Ancak Razer, kulaklık özellikli bu gözlüğe gösterdiği farklı yaklaşımıyla rakiplerinden ayrılıyor. Şirket, sol ve sağ hoparlörleri tamamen bölen gerçek bir kablosuz kulaklık tasarımı kullandı. Razer, çerçeveler daha fazla esneklik ve esneklik sağladığından, bunun daha fazla konfor sunduğunu söylüyor. Öte yandan, bu durum bazı garip şarj durumlarına yol açabilir, her iki sapı da aynı anda şarj yuvasına yerleştirmeniz gerekebilir. Çünkü her birinde pimler bulunuyor. Ve teorik olarak, bir tarafta ses kesintilerinin olması gibi durumlarla da karşılaşabilirsiniz.

razer anzu

Reçeteli lenslere ihtiyaç duyanlar için Razer, Lensabl ile anlaşarak Anzu alıcılarına yüzde 15’lik bir indirim sunuyor.

Razer, her iki tarafı da 16 mm’lik bir sürücü ile donattı. Ayrıca her iki sap kısmında da müzik parçalarını değiştirmenize, aramaları cevaplamanıza veya bir sesli asistanı etkinleştirmenize izin verecek dokunmaya duyarlı dokunma hareketleri kontrolleri bulunuyor. Anzu gözlükleri suya dayanıklılık açısından IPX4 olarak derecelendirilmiş, bu nedenle sağanak yağmurdan kaçınmak gerekebilir. Ancak hafif su sıçramaları sorun olmayacaktır. Razer, Bluetooth gecikmesini 60 ms’ye düşürdüğünü de söylüyor.

Anzu gözlükleri katlandığında otomatik olarak kapanıyor. Razer, iki haftaya kadar bekleme süresi sağladığını belirtiyor. Gözlük tekrar açıldığında en son cihazla otomatik olarak eşleşiyor. Pil ömrü “beş saate kadar” olarak veriliyor. Bu ses özellikli gözlüklerde her zaman bir yan etki olarak görülen ses sızıntısına gelince, Razer bir kol mesafesindeki insanların ne dinlediğinizi duyabileceğini belirtiyor.

Razer Anzu’nun deri kılıfının manyetik kapağı, şarj kablosu ve ek lensleri saklamak için kanatçıkları bulunuyor. Bu gözlük yurt dışında Razer.com ve fiziksel RazerStore mağazalarında satılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER