Manşetler

Rate My English: İngilizce seviyenizi zahmete girmeden ölçün

rate-my-english-0001

Akıllı telefonlar sayesinde pek çok şey eskiye kıyasla çok daha hızlı ve zahmetsiz biçimde gerçekleştirilebiliyor. Yeni bir dil öğrenmek veya öğrenilen dili pratik etmek de kolayca yapılabilen aktiviteler arasında bulunuyor. Farklı formatlarda pek çok dil uygulaması mağazalarda boy gösterirken, genellikle seviye ölçümü için kullanılan uygulamalar en yoğun ilgiyi görüyor. Rate My English, yolun başında olmasına rağmen seviye ölçümünü kapsamlı biçimde yapmasıyla dikkat çekmeyi başarıyor.

rate-my-english-0002

Öncelikli olarak uygulamanın iOS versiyonunun tam adının “Rate My English+” olduğunu belirtmek gerekiyor. Ancak App Store’da arama kısmına sadece “Rate My English” yazıldığında uygulamaya erişmek mümkün oluyor. “Rate My English” başlatıldığında kullanıcıları sade bir ana ekran karşılıyor. Bu ana ekranda büyük yer kaplayan yuvarlak sembolün üstündeki “Go” yazısına dokunulduğunda test başlıyor. Ancak testin öncesinde kullanıcılara testin yapısı, kuralları ve bazı arayüz unsurları hakkında bilgi veriliyor.

rate-my-english-0003

Rate My English’in ölçüm süreci kullanıcının bilgisine paralel olarak epey uzun sürebiliyor. Sorulan soruların zorluk derecesi test içinde ilerledikçe artıyor. Rate My English’te sorular boşluk doldurma formatında soruluyor ve kullanıcılardan boşluğu verilen dört seçenek arasında yer alan uygun kelimeyle doldurmaları isteniyor. Doğru cevabın verilmesi için verilen süre ise 30 saniye. Kullanıcılar doğru olduklarını düşündükleri seçeneğin üstüne dokunduklarında seçenek sarı renge bürünüyor. Bu noktada kullanıcılar verdikleri cevabı değiştirebiliyor. Doğru cevap verdiğinden emin olanlar ise seçeneğin üstüne bir kez daha dokunarak cevaplarını gönderebiliyor. Verilen cevap doğruysa seçenek yeşile, yanlış ise kırmızıya dönüşüyor Ekranda sadece tek kalp ikonunun görülmesi kullanıcıların yanlış yapma lüksünün olmadığı gibi bir izlenim verse de, işin pratiği farklı biçimde işliyor.

rate-my-english-0004

Rate My English’te bir soruya yanlış cevap verildiğinde kalp ikonunun içi boşalıyor ancak arkasından gelen soruya doğru yanıt verilirse kalbin rengi yeniden kırmızı oluyor. Yani, kullanıcıların test esnasında üst üste iki soruya yanlış cevap vermemesi gerekiyor. Üst üste iki soruya yanlış cevap verilmesi durumunda test sona eriyor. Rate My English’te kullanıcılara takıldıkları soruları geçme hakkı da veriliyor. Ancak bu haktan iki adet sunulduğunu belirtmek gerekiyor.

rate-my-english-0005

Kullanıcılar Rate My English’te 24 saat içinde sadece iki test çözebiliyor. Uygulamanın amacı İngilizce geliştirmekten ziyade belli dönemlerde İngilizce seviyesini ölçmek olduğu için bu tercih kulağa doğal geliyor. Rate My English’in Charts (Listeler) bölümü ise kullanıcılara kendi ülkelerindeki ve dünya genelindeki sıralamalarını gösteriyor. Aynı bölümde yer alan ülkeler tablosunda ise ülkelerin İngilizce seviyeleri sıralanıyor.

rate-my-english-0006

Yabancı dil pratiği yapmak ve düzenli olarak seviye ölçmek, bir yabancı dili öğrenmek kadar önemli. Rate My English de bu önemli görevin, hakkı verilerek yerine getirilmesini sağlıyor. Kullanıcıların kendi seviyelerini hem yerel hem de küresel kıyaslamalarla görebilmeleri de Rate My English’in değerini yükseltiyor.

İLGİLİ HABERLER