Teknoloji

Kano ile Raspberry Pi Zero kodlama eğitimi aracına dönüşüyor

raspberry-pi-zero-271115

Raspberry Pi Zero 5 dolarlık fiyat etiketiyle prototip bilişimini daha da makul fiyatlı hâle getirdi. Bu set eğitim amaçlı faaliyetler için de epey kullanışlı görünüyor. Kano, özellikle çocuklara özel kendin-yap bilgisayarlarıyla bilinen şirket şimdi çubuk formundaki bilgisayarlarla ilgilenen genç yazılımcılar için işletim sisteminin bir versiyonunu çıkardı.

Kano normal Raspberry Pi için zaten işletim sisteminin bir versiyonunu sunuyordu. Bu yeni sürüm daha ucuz fiyatlı Raspberry Pi Zero için sunduğu ilk sürüm olarak dikkat çekiyor.

Raspberry Pi Zero’nun teknik özellikleri daha pahalı kardeşlerine göre nispeten daha düşük olsa da, Kano’nun çeşitli işlevlerini çalıştırmak için fazlasıyla yeterli görünüyor.

Örneğin, kodlama yetenekleri Kano Blocks’un ana temasını oluşturuyor, bu platformun sürükle-bırak arayüzü sayesinde otomatik olarak doğru Phyton veya Javascript koduna dönüştürülen uygulamalar oluşturulabiliyor.

Kano World iç yapım yazılımların diğer Kano kullanıcıları arasında paylaşımına izin veriyor. Pong ve Minecraft gibi oyunlar benzeri çeşitli mücadeleler de bunun içinde yer alıyor.

Kısacası Kano’nun, kendi ürettiği ve içinde modüler ekranların ve klavyelerin de bulunduğu setlerden bir tanesini almasanız bile, 5 dolar ve çeşitli araç-gereçler karşılığında benzer bir deneyimi Raspberry Pi Zero ile elde etmeniz mümkün olabilir.

Raspberry Pi Zero için Kano ücretsiz olarak sunuluyor. 1.41 GB büyüklüğündeki Kano’yu ilgilenenler herhangi bir ücret ödemeden indirebilirler.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER