Teknoloji

Raspberry Pi beş yılda 12.5 milyondan fazla sattı

raspberry pi

raspberry piRaspberry Pi’nin resmi dergisi, uygun fiyatlı ve küçük boyutlu Linux devre kartlarının 2012 yılındaki ilk çıkışından bu yana 12.5 milyonun üstünde Pi cihazının satıldığını duyurdu. The MagPi’nin dikkat çektiğine göre, yapılan bazı tahminler Raspberry Pi’nin Commodore 64 satışlarını geride bıraktığını ortaya çıkarıyor.

Raspberry Pi böylelikle en çok satan üçüncü “genel amaçlı bilgisayar” unvanını eline geçiriyor, Apple’ın Macintosh’u ve Microsoft’un Windows PC’sinin arkasına yerleşiyor. Aslında Pi ile Commodore 64 arasında bir karşılaştırma yapmanın çok da mantıklı olmadığı, çünkü 64 dışında başka Commodore modellerinin olduğu da söyleniyor. Yine de, ortada önemli bir dönüm noktasının bulunduğunu söylemek gerekiyor.

Aşağıdaki grafik ise Pi satışlarının seyrini açık şekilde gösteriyor:

raspberry piÇok sayıda rakibe rağmen Pi son yıllarda, çeşitli alanlardaki boşlukları doldurarak yükselmesini bildi. En son çıkan tam boyutlu Pi modeli; Pi 3B en çok satan ürün olurken, hobi amaçlı donanım tutkunlarının ilgisini çeken bu bilgisayarların momentumunu kaybetmediğini de gösterdi.

İLGİLİ HABERLER