Teknoloji

RapidShare ve MegaUpload avukatları savunmalarını Dropbox ve YouTube üzerinden yapıyor

MegaUpload’ın kurucusu Kim Dotcom’un tutuklanmasının ve sitenin kapatılmasının üstünden kısa bir zaman geçti. Bu kısa zamana rağmen, olay çeşitli tepkiler doğurdu. Filesonic dosya paylaşım servisini kapatırken, hacker grubu Anonymous aralarında Universal Müzik Grubu’nunda bulunduğu bazı internet sitelerine saldırıda bulundu. Şimdi ise sıra halkla ilişkiler alanında mücadeleye geldi. RapidShare ve MegaUpload’un avukatları sitelerini savunurken, iCloud ve YouTube ile olan benzerliklerine dikkat çektiler.

Fast Company’ye konuşan RapidShare’in avukatı Daniel Ralmer, RapidShare ve MegaUpload tarafından kullanılan temel yükleme ve indirme teknolojisinin Dropbox veya iCloud tarafından kullanılan teknolojinin aynısı olduğuna dikkat çekti. Raimer temel problemin dosya paylaşımı değil iş modeli olduğunu vurguladı. Ralmer, sitenin telif hakları ihlaline karşı son derece hızlı tepkiler vermesinin bir iyi niyet göstergesi olduğunu belirtirken, tamamiyle meşru kullanım amacında olduklarını da vurguladı. Ralmer, bütün çabalarına rağmen sitelerindeki illegal içeriğin diğer sitelere göre daha fazla olduğunu da kabul etti.

MegaUpload’un Amerika’daki avukatı Ira Rothken ise dikkatleri başka bir noktaya çekerek, Dotcom’un tutuklanması esnasındaki güç kullanımını kınadı ve Amerikan hükümetinin sitenin kapatılması sürecinde doğru yolu izlemediğini belirtti. Viacom’un Youtube aleyhine açtığı davanın kendi durumlarında da emsal olması gerektiğini belirten Rothken, kendileri için yapılan her suçlamanın Youtube için de yapılabileceğini belirtti.

Kamuoyunun SOPA ve PIPA gibi tasarıların da etkisiyle aşırı duyarlı hale geldiği göz önünde bulundurulursa, bu konuların önümüzdeki günlerde giderek daha fazla konuşulacağını söylemek pek yanlış olmaz.

İlgili – The Verge

 

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER