Manşetler

Rapidshare ve Fileserve dosya barındırma servislerine erişim engellemesi (güncellendi)

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Her geçen gün sayısı daha da büyüyen erişim engelli siteler arasında Rapidshare ve Fileserve de eklendi. Hem Fileserve hem de Rapidshare’ın 02.05.2011 tarihinde Ankara 14. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından alınan karar nedeniyle engellendiği belirtiliyor.

Bu dosya barındırma servisleri üzerinden yapılan multimedya içerik paylaşımının miktarı bir hayli yüksekti bu, erişim engelleme kararına neden olabilir. Yine de, bu erişim engelleme kararı nedeniyle yasalara aykırı olmayan ve telifi kendine ait olan içerikleri bu servisler üzerinden paylaşanlar da kötü bir şekilde etkilenmiş oldu. Yani, yine kurunun yanında yaş da yandı. Bu arada Rapidshare ve Fileserve servislerine daha iyi hizmet almak için ücretli üye olanların da verdikleri paranın boşa gitmesi durumu söz konusu.

Aslına bakarsanız, Rapidshare ve Fileserve’e erişim engelleme kararı getirmek hiçbir şeye çözüm olmayacaktır. Çünkü dosya paylaşım sitelerine veya forumlarına girerseniz farklı alternatiflerin olduğunu ve sık sık bunlara yenilerinin eklendiğini göreceksiniz.

Anlaşılan o ki, sorun oluşturan içeriği bizzat içeriği barındıran kuruluşa şikayet edip kaldırtmaya çalışma yöntemini hâla öğrenemedik, ya da öğrendik de çok zor geliyor.

Konuyla ilgili detayları ve görüşleri aşağıdaki adreslerde bulabilirsiniz.

İlgili – Sosyalmedya.co
İlgili – ekşisözlük (Rapidshare)
İlgili – ekşisözlük (Fileserve)

Güncelleme: NTVMSNBC’nin konuyla ilgili haberine göre, söz konusu sitelere erişimin engellenmesi için mahkemeye MHP’li avukatlar tarafından başvuru yapılmış.

İLGİLİ HABERLER